Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 19 » Луганчани вимагають накласти вето на закон «Про регулювання містобудівної діяльності»
17:14
Луганчани вимагають накласти вето на закон «Про регулювання містобудівної діяльності»

Луганчани вимагають накласти вето на закон «Про регулювання містобудівної діяльності»

18 січня 2011 року біля будівлі Луганської обласної Державної Адміністрації громадські активісти провели акцію протесту проти закону «Про регулювання містобудівної діяльності».

Головною вимогою активістів було накладання президентського вето на закон «Про регулювання містобудівної діяльності», прийнятий Верховною Радою 13 січня 2011 року. Участь у заході взяли понад 50 осіб, серед яких представники громадських організацій, журналісти та громадські активісти міста. Організаторами акції виступили громадські організації - Східноукраїнський центр громадських ініціатив та Правозахисний центр «Поступ». Окрім усних закликів, що звучали в ході акції, в руках учасників були плакати з гаслами: «Закону – вето, містам – майбутнє», «Нет геноциду городов», «Тигипко, засунь закон обратно».

В ході акції протестувальники зацементували карту Луганська, що символізувало загрозу майбутніх забудов міста, які відбуватимуться без узгодження із громадськістю. До складу цементного розчину, яким була залита карта увійшли «корумпованість, жадібність і політична глухота» чиновників Кабміну та депутатів Верховної Ради.

Також луганчани зібрали підписи під зверненням до Віктора Януковича з проханням накласти вето на новоприйнятий закон. Це звернення було передано заступнику начальника Управління містобудування та архітектури Луганської облдержадміністрації Григорію Мазуру, який вийшов до протестуючих.

«Ухвалення цього закону є цинічним наступом великим містобудівних компаній на права та законні інтереси мільйонів мешканців міст нашої країни. Цим законом у громадян відбирають право навіть висловлювати свою думку щодо майбутніх забудов. Ми сподіваємось, що Президент України накладе вето на закон, а не підтримуватиме жадібність забудовників», - коментує захід голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Нагадаймо, що якщо Віктор Янукович підпише Закон, то ні громадські слухання, ні архітектурні та екологічні експертизи не будуть грати ніякої ролі. На думку активістів, даний закон вигідний тільки великим забудовникам, тому що тепер вони зможуть вирубувати дерева, встановлювати загородження і навіть рити котловани без узгодження з людьми, істориками та екологами.

Оригінали фото та текст звернення Ви можете переглянути на сайті СЦГІ

Прес-центр Східноукраїнського центру громадських ініціатив,
30-й квартал, буд. 2, кв. 14, м. Луганськ, 91005,
тел. (0642)491374, (067) 6409440
e-mail: zahyst@gmail.com ,
веб-стрінка: www.totalaction.org.ua

Категорія: На часі | Переглядів: 422 | Додав: fingert | Теги: накладення вето | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz