Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 9 » Львівська облрада вимагає скасувати наказ Табачника про реорганізацію «Розточчя»
17:05
Львівська облрада вимагає скасувати наказ Табачника про реорганізацію «Розточчя»

Депутати Львівщини звернулися до Генпрокуратури України з проханням скасувати наказ міністерства освіти і науки України про реорганізацію природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України. За твердженням депутатів, таким наказом міністр Дмитро Табачник порушив закон України «Про природно-заповідний фонд України».

Представляючи проект звернення, депутат Львівської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Ірина Сех пояснила, що, згідно із зазначеним наказом, природний заповідник «Розточчя», що функціонує на території Львівської області з 1984 року і має статус заповідного об’єкта найвищої категорії, втрачає цей статус, - інформує кореспондент ZAXID.NET.

У зверненні вказано, що цей наказ суперечить статтям 5 і 12 закону України «Про природно-заповідний фонд України», а також ст. 51 і 54 цього закону, згідно з цими статтями, зміни меж категорії та скасування статусу територій і об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення приймає лише Президент України. Відтак, за словами Ірини Сех, тодішній міністр освіти і науки України Дмитро Табачник порушив своїм наказом цей закон.

Відтак Львівська облрада звернулася до Генпрокуратури з проханням вжити відповідних заходів щодо скасування наказу, до Президента України – з проханням відновити статус заповідника «Розточчя» і до Кабінету Міністрів України - з проханням розробити спеціальну бюджетну програму для фінансування цього заповідника.

Нагадаємо, відповідний проект звернення підготувала 30 грудня комісія Львівської обласної ради з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

Нагадаємо, у червні-липні Головне контрольно-ревізійне управління України провело ревізію і зробило зауваження про нецільове використання бюджетних коштів. Тобто, фінансування заповідника проводиться Національним лісотехнічним університетом (м. Львів) за програмою підготовки кадрів, хоча у відповідності до закону про природно-охоронний фонд, заповідник є природоохоронною та науково-дослідною установою, на базі якої проходять практику студенти вищих навчальних закладів.

А вже у вересні цього року на ім’я ректора лісотехнічного університету, академіка НАН України Ю.Туниці надійшов лист від міністра освіти Дмитра Табачника, в якому йшлося, що до 1 листопада необхідно здійснити реорганізацію заповідника "Розточчя” шляхом перетворення на структурний підрозділ Національного лісотехнічного університету без права юридичної особи, а також привести у відповідність до чинного законодавства його установчі документи.

Нагадаємо, до міністра освіти й науки України Дмитра Табачника щодо даного рішення позивається Київський еколого-культурний центр та "Екоправо-Київ”.

На території Львівської області природний заповідник "Розточчя” є заповідним об’єктом найвищої категорії, який функціонує на території Львівської області з 1984 року. Державною програмою формування національної екомережі на 2000-2015 років та низкою міжнародних угод передбачено створення транскордонного міжнародного біосферного резервату "Розточчя”, до складу якого, в першу чергу, увійде природний заповідник "Розточчя” площею 2084 га. Матеріали щодо створення української частини перебувають на розгляді в мак ЮНЕСКО. Міністерство освіти і науки України наказом від 1.11.2010 року №1032 про реорганізацію національно-природного заповідника "Розточчя” при Національному лісотехнічному університеті України зобов’язало припинити юридичну особу природний заповідник "Розточчя” шляхом його реорганізації у структурний підрозділ університету.

За матеріалами видання zaxid.net

Категорія: На часі | Переглядів: 522 | Додав: fingert | Теги: Розточчя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz