Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Лютий » 23 » Мера Луганська просять виділити землю для будівництва першого у місті храму УПЦ КП
11:45
Мера Луганська просять виділити землю для будівництва першого у місті храму УПЦ КП

Президент Благодійного Фонду «Підтримки Українських ініціатив» Д.Снєгирьов за дорученням релігійних громад «Святої Рівноапостольної княгині Ольги» та Всіх скорботних радість» Української Православної Церкви Київського Патріархату звернувся 21 лютого 2011р.з відкритим листом-проханням до мера м. Луганська С.Кравченка, мера м. Олександрівськ М.Грекова та голови Ювілейнинської селищної ради В. Струка щодо виділення земельних ділянок під будівництво культових споруд, для відправлення релігійних потреб віруючих цих громад. У відкритому листі наголошується, що на сьогодні м. Луганську, на відміну від інших релігійних конфесій, не існує жодного типового храму Української Православної Церкви Київського Патріархату, що є порушенням Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

У листі сказано, що незважаючи на те, що релігійна парафія Ікони Божої Матері» Всіх скорботних радість» та релігійна організація «Святої Рівноапостольної княгині Ольги» УПЦ КП зареєстровані ще у 2003р та 2005р., до цього моменту відправлення релігійних потреб віруючих проводиться у тимчасових приміщеннях, які не є типовими культовими спорудами-храмами.

«Вирішення питання виділення земельних ділянок під будівництво культових споруд УПЦ КП буде сприяти зменшенню напруження у відносинах між релігійними громадами Київського та Московського Патріархатів. Питання виділення земельних ділянок не несе у собі політичного підтексту, а лежить суто у площині функціонування релігійних громад згідно з Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації». Неприпустимим є той факт , що віруючи одного з найбільших в Україні Патріархатів Православної Церкви не мають відповідних культових споруд для відправлення релігійних потреб, в той час коли у Луганську нормально функціонують релігійні споруди мусульманської, юдейської, католицької громад міста, а також.. мормонів, баптистів, адвентистів», – йдеться у листі.

За переконанням Д.Снєгирьова, «позитивне вирішення цього питання дозволить зменшити українофоб ний імідж Луганщини, який має місце у зв’язку з закриттям українських шкіл на теренах Луганської області».

За матеріалами релігійно-інформаційної служби

<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Категорія: На часі | Переглядів: 427 | Додав: fingert | Теги: будівництво храму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz