Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 23 » Мінбудівництва відбудує село
02:17
Мінбудівництва відбудує село

Питання виконання регіональних програм "Власний дім” у 2010 році і завдання на поточний рік обговорили у Міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з асоціацією "Власний дім”. Участь в нараді взяли керівники регіональних фондів підтримки індивідуального будівництва на селі.

Нагадаємо, що починаючи з 1997 року, в нашій державі впроваджується програма "Власний дім”, координатором якої є Міжвідомча координаційна комісія з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Для реалізації програми в областях утворено регіональні фонди підтримки індивідуальних сільських забудовників.

З 1998 року було надано кредити більш як 76 тисячам сільських забудовників на суму 775,5 млн. гривень, що дозволило ввести в експлуатацію більше 1,2 млн. кв. метрів житла та газифікувати 59,5 тис. садиб.

У 2010 році відповідним рішенням Уряду на Міністерство регіонального розвитку та будівництва покладено вжиття заходів організаційно-технічного забезпечення  діяльності цієї комісії.

У державному бюджеті на 2011 рік Міністерству передбачено 60 млн. гривень спеціального фонду на реалізацію програми "Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників”.

Для належної організації фінансування всі регіональні фонди включено Міністерством до мережі установ, підприємств та організацій, які отримують кошти з державного бюджету за цією програмою.

Станом на 20.04.2011 Міністерством профінансовано регіональні фонди у сумі 13,7 млн. грн., що складає 23% від суми річних призначень.

Також учасники наради обговорили питання подальшої взаємодії Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства та асоціації  "Власний дім”.

Основні проблеми, з якими стикаються регіональні фонди підтримки індивідуального будівництва на селі, як зазначили їх керівники - забезпечення гарантованого фінансування (як з державного так і місцевих бюджетів всіх рівнів) відповідно до показників державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року; необхідність коригування нормативно-правової бази; проведення аналізу об’єктів незавершеного індивідуального житлового будівництва та земельних ділянок, на які видано правовстановлюючі документи, але будівництво до цього часу не розпочато. 

Досвід Луганського обласного фонду у впровадженні «Власного дому» визнано найкращим. Тому у другому кварталі цього року у Луганську заплановано провести розширене засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Для реалізації програми, як було сказано на нараді, Міністерство опрацьовує питання про внесення змін до Закону України "Про  Державний бюджет України на 2011 рік”. Законопроектом передбачається збільшення загального фонду за цією програмою на 50 млн. гривень.

                    За матеріалами прес-служби Мінбудівництва

Категорія: Погляд | Переглядів: 558 | Додав: fingert | Теги: відбудова села | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz