Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Січень » 28 » Мінрегіонбуд працює над запровадженням в Україні проектів «пасивних» будинків»
22:18
Мінрегіонбуд працює над запровадженням в Україні проектів «пасивних» будинків»

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України розробило Рекомендації щодо запровадження в Україні проектів будинків з мінімальним енергоспоживанням («пасивних» будинків). Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда. За його словами, Україні необхідно активізувати державну політику щодо скорочення споживання енергоресурсів у таких важливих і енергоємних секторах як будівництво та житлово-комунальне господарство. «В Україні є всі умови для втілення стандартів «пасивних» будинків. Мінрегіонбуд доручив базовому інституту «УкрНДІПроцивільсільбуд» проведення наукових досліджень щодо узагальнення зарубіжного досвіду та розроблення рекомендацій для проектування житлових будинків з мінімальним енергоспоживанням», - зазначив Василь Куйбіда. Результати цієї роботи, за словами Міністра, будуть доведені до органів місцевого самоврядування та до потенційних споживачів.
Василь Куйбіда зауважив, що Мінрегіонбуд при розгляді пропозицій місцевих органів виконавчої влади щодо інвестиційних проектів з енергоефективності, враховуватиме сучасні технічні та технологічні підходи до суттєвого скорочення енергоспоживання при експлуатації будівель та саме таким проектам надаватиме перевагу у фінансуванні. Також, зі слів Міністра, очолюване ним відомство разом з потенційними інвесторами будівництва доступного житла за державними цільовими програмами сприятимуть запровадженню сучасних технічних та проектних рішень за енергоефективними технологіями, у тому числі за проектами «пасивних» будинків.
Також, як повідомив очільник Мінрегіонбуду, у 2010 році буде проведено Архітектурний конкурс на проект «пасивного» будинку з використанням сучасних енергозберігаючих технологій, за результатами якого підготують пропозиції щодо проведення в регіонах робіт з проектування демонстраційних (пілотних) проектів та їх реалізації з метою пропагування будівництва в містах і селах Укрпаїни житлових та громадських «пасивних» будинків.
Василь Куйбіда нагадав, що ВАТ «КиївЗНДІЕП» розробив експериментальний проект 5-поверхового багатоквартирного енергоефективного житлового будинку для будівництва у м.Києві, програма експериментальних досліджень якого схвалена рішенням Науково-технічної ради Держбуду (сьогодні – Мінрегіонбуд). Цей проект Мінрегіонбуд запропонував розглянути Раді міністрів АРК, обласним, Київській та Севастопільській міським державним адміністраціям з метою організації будівництва у регіонах демонстраційного енергоефективного будинку.

Переглядів: 534 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz