Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Червень » 1 » Мінрегіонбуд та Національна спілка архітекторів наполягають на перегляді рішення про створення служби головного архітектора столиці
13:45
Мінрегіонбуд та Національна спілка архітекторів наполягають на перегляді рішення про створення служби головного архітектора столиці
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України і Національна спілка архітекторів України закликають депутатів Київської міської ради переглянути прийняте ними нещодавно рішення про створення служби головного архітектора столиці.


Про це йшла мова на брифінгу за участі заступника Міністра регіонального розвитку та будівництва Ігоря Соколова, першого віце-президента Національної спілки архітекторів України Володимира Гусакова, президента київської організації Національної спілки архітекторів України Вадима Жежеріна та віце-президента Національної спілки архітекторів України Сергія Целовальника.
Зокрема, Ігор Соколов зауважив, що «життя в країні регулюється діючим законодавством. У зв’язку з цим вкрай дивовижним виглядає прагнення місцевої влади самовільно його редагувати».
«Такого роду рішення не лише не стримують розвиток протистояння між органами центральної та місцевої влади, але і стимулюють ескалацію соціальної нестабільності» - переконаний Ігор Соколов. Він зазначив, що головний архітектор м. Київ повинен мати повний обсяг передбачених законом повноважень для ефективного управління розвитком міста і закликав депутатів Київської міської ради переглянути прийняте рішення з точки зору його законності та ефективності, керуючись виключно чинним законодавством.
Перший віце-президент Національної спілки архітекторів України Володимир Гусаков висловив рішуче неприйняття Спілкою рішення Київської міської ради, внаслідок якого «головний архітектор міста втрачає повноваження з управління розвитком столиці та перетворюється на безправного мрійника зі своєю невеличкою командою».
Президент київської організації Національної спілки архітекторів України Вадим Жежерін звернув увагу журналістів на те, що київською владою цілеспрямовано ігнорується ряд норм законів та важливих документів в архітектурно-будівельній сфері, а зокрема – генеральний план розвитку міста. За його словами, кардинально ускладнює ситуацію розподіл повноважень між Управлінням земельних ресурсів та Управлінням містобудування та архітектури, що спровокувало неузгодженість ряду рішень та непрозоре управління земельним фондом.
«Коли не діє генеральний план – місто не може нормально розвиватись. Сьогодні готова концепція нового генплану, але перспективи його виконання сумнівні, оскільки за старим документом майже нічого не зроблено» - підкреслив Вадим Жежерін і додав, що чергове рішення Київської міської ради покликане посилити систему ручного управління ресурсами і буде стимулювати впровадження нових корупційних схем. За умови чинності такого кадрового рішення Київська організація НСАУ не рекомендуватиме своїм колегами займати посаду.
Віце-президент Національної спілки архітекторів України Сергій Целовальник (НСАУ і Мінрегіонбуд рекомендували КМДА кандидатуру С.Целовальника на участь у конкурсі на заміщення вакантної посади головного архітектора м.Київ) повідомив, що розцінює рішення про створення служби головного архітектора «як ляпас, як насмішку над професією архітектора».
«Майбутньому головному архітектору запропоновано стати безправним весільним генералом, що відповідатиме за сумнівні рішення, прийняті з порушенням чинних норм» - заявив Сергій Целовальник.
Він також додав, що за таких обставин знімає свою кандидатуру на участь у конкурсі на заміщення вакантної посади головного архітектора м.Київ.


За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду

Категорія: Погляд | Переглядів: 503 | Додав: fingert | Теги: кадрові питання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz