Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Червень » 30 » Мінрегіонбуд вимагає переробити генплан Києва
01:34
Мінрегіонбуд вимагає переробити генплан Києва

Представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва розкритикували концепцію генплану розвитку Києва до 2025 року та дали завдання столичному керівництву кардинально його переробити.Таким чином команді Леоніда Черновецького затвердити концепцію не вдалося, пише "Деловая столица”.

Як відомо, концепції розвитку міста відрізняється від діючого генплану тим, що Київ і надалі буде знаходитись в межах сьогоднішніх територій. Так, автори документа пропонують до 2025 року побудувати в місті близько 18 мільйонів кв. м об’єктів комерційної нерухомості і близько 45 мільйонів кв. м житла, що співмірне з нинішньою ємністю ринків житла і комерційної нерухомості.

За словами представників міської адміністрації, це аж ніяк не вплине на кількість зелених зон у Києві. Однак чиновники мовчать і про те, що за останні три роки Київрада в порушення діючого генплану уже роздала під забудову тисячі гектарів землі, у тому числі в парках і скверах.

Так, за інформацією Національного екологічного центру, прийняття нового генплану дозволить столичній владі узаконити забудову близько 400 га парків і майже 3,5 тисячі га лісів на території міста.

За словами заступника голови НЕЦУ Олексія Василюка, якщо новий генплан буде заснований на положеннях представленої концепції, то щільна житлова, садибна і дачна забудова Труханового, Долобецького і Жукового островів стане остаточно вирішеним питанням а такі парки як "Пейзажна алея”, "Веселка”, "Супутник” і сквер імені Стуса просто зникнуть з карти Києва.

Ще одним недоліком концепції є те, що документ не передбачає розвитку столичного регіону.

За словами головного фахівця Інституту архітектурного менеджменту Сергія Дюжева, складається враження, що розробити новий генплан вирішили лише заради "узаконювання протиправних землевідведень”.

"Хоча для фахівців очевидно, що Київ може розвиватися тільки у виді агломерації: єдиного з приміською зоною комунікаційного вузла з розвинутою транспортною інфраструктурою”, -сказав Дюжев.

Його думку поділяє й екс-мер Києва Іван Салій:  ”Побудувати в Києві ще один Київ неможливо. У населених пунктах, що оточують столицю, вистачає землі для зведення житла. Саме в пригородах мегаполісів розвивають житлове будівництво в усім цивілізованому світі, створюючи для жителів регіону комфортне середовище існування”.

За матеріалами видання "Українська правда"

Категорія: На часі | Переглядів: 491 | Додав: fingert | Теги: генплан забракували | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz