Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Лютий » 15 » Міськрада Сімферополя виділила мусульманам землю для будівництва Соборної мечеті
16:08
Міськрада Сімферополя виділила мусульманам землю для будівництва Соборної мечеті
   Сімферопольська міська рада виділила Духовному управлінню мусульман Криму земельну ділянку для будівництва Соборної мечеті на вулиці Ялтинська, 22, де кримські мусульмани давно просили дати їм землю.
За це рішення на сьогоднішньому засіданні міськради проголосував 71 депутат із 72, які взяли участь у голосуванні.
Підтримати це питання депутатів міськради закликав особисто голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, який заявив, що питання про виділення землі для мечеті "давно назріло і перезріло". "Довгі роки про це питання говорили політики, обговорювали, забороняли, і ніхто не міг сказати, чому міська влада, міськрада минулого скликання проти виділення земельної ділянки для будівництва мечеті", - сказав Джарти.
Кримський прем'єр нагадав, що в автономії проживають не тільки православні українці і росіяни, а також кримські татари (близько 13% населення Криму), які сповідують іслам. На його думку, представники всіх національностей мають право на свою культуру і віросповідання, і оскільки депутати міськради представляють вагу населенню столиці автономії, то вони повинні підтримати дане рішення. "Це рішення буде доленосним для всіх. Потрібно покласти кінець цій неіснуючій, правду кажучи, проблемі", - підсумував він. Як повідомлялося, в 2004 році Сімферопольська міська рада погодила місце розташування Соборної мечеті на вулиці Ялтинській, 22. Земельна ділянка була виділена Духовному управлінню мусульман Криму. Однак згодом це рішення було скасовано сімферопольськими депутатами нового скликання. Незаконність рішень міськради, якими кримським мусульманам було відмовлено в будівництві Соборної мечеті на раніше виділеній міською владою землі, було підтверджено судовими рішеннями судів.
З січня 2008 року кримські мусульмани почали мирну акцію протесту у формі інформаційного пікету на вул. Ялтинській, 22 проти дій депутатів міської ради з вимогою виділити землю для мечеті. На цьому місці було встановлено намети і плакати з вимогою виділити землю. При цьому в Криму розпочалася акція під назвою "Від кожного кримчанина - по одному будівельному каменю для будівництва Соборної мечеті в Сімферополі". У цій акції взяли участь не лише мусульмани, але й мешканці Криму інших віросповідань. Вони зібрали близько 173 тисячі каменів.

За матеріалами Інтерфакс-Україна
Категорія: На часі | Переглядів: 468 | Додав: fingert | Теги: Собора мечеть | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz