Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Червень » 9 » Міжнародний проект реставрації Луцька та Івано-Франківська
16:45
Міжнародний проект реставрації Луцька та Івано-Франківська
Луцьк та Івано-Франківськ увійшов у десятку українських міст, які братимуть участь у міжнародному проекті «Реабілітація культурної спадщини історичних місць». Проект допоможе розкрити соціальний та економічний потенціал історичної спадщини обласних центрів. Про це йшлося 9 червня під час робочого семінару в мерії Луцька.
Як розповів перший заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук, проект впроваджується з ініціативи Ради Європи за підтримки Міністерства культури і туризму України. В жовтні минулого року Луцьк подав заявку на включення його до одного з пілотних міст проекту і пройшов відбір. Окрім Луцька, проект впроваджуватимуть в Івано-Франківську, Вінниці, Мелітополі, Меджибіжі, Жовкві, Біловодську, Староконстантинові, Прилуках та Хмільнику, інформують ВН.
Впродовж 9-10 червня у Луцьку працюватимуть експерти, які визначать над чим саме треба попрацювати в обласному центрі Волині. Для цього до Луцька з Великобританії прибув професор Роб Пікард, який керує процесом діагностики, та український координатор проекту Микола Скиба.
Результатом аналізу історичної спадщини Луцька стане розробка техніко-економічних обґрунтувань і підготовка бізнес-планів з метою залучення інвестицій та інших позабюджетних коштів в об’єкти культурної спадщини Луцька.
Микола Скиба розповів, що окрім України, цей проект втілюється ще й у Молдові, Грузії, Вірменії та Азербайджані, загалом – у 45 містах. «Історична спадщина часто сприймається, як валіза без ручки, яку з одного боку і нести несила, бо бюджетних коштів бракує, а з іншого боку і кинути не можна, бо вона охороняється законом. Тому цей проект покликаний вирішити цю проблему – глибше розкрити економічне і соціальне значення історичної спадщини конкретного міста», – зазначив він.
Після експертної оцінки керівники проекту працюватимуть над залученням коштів у реставрацію тих чи інших об’єктів. «Проект триватиме п’ять або шість років. Відновлена історична спадщина приноситиме користь не лише туристам, а й самим лучанам. Найвища мета – це коли інвестори звернуть увагу на вже відновлене місто», – сказав Роб Пікард.

За матеріалами видання zaxid.net
Категорія: На часі | Переглядів: 367 | Додав: archinfo | Теги: експертна оцінка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz