Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Жовтень » 4 » Міжрегіональні зв'язки України та Росії виходять на новий рівень
11:14
Міжрегіональні зв'язки України та Росії виходять на новий рівень
Міжрегіональне співробітництво між Україною і Російською Федерацією є інструментом залучення суб'єктів господарювання до пошуку партнерів і розвитку свого бізнесу на базі укладених між регіонами України і Російської Федерацією договорів за сприяння відповідних регіональних адміністрацій. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, підсумовуючи основні результати роботи сторін в рамках Російсько-Українського міжрегіонального форуму. За його словами, існуючий рівень співпраці між регіонами країн активно просуває розвиток міждержавних торговельно-економічних зв'язків. Тому необхідно і надалі зміцнювати прямі міжкоопераційні зв'язки підприємств регіонів. «Реалізація великих міжрегіональних проектів сприяє залученню інвестицій, створенню нових робочих місць. Тому ми повинні розглянути можливість створення спільної політики щодо залучення інвестиційних капіталів. Міжрегіональне співробітництво також зміцнює прямі гуманітарні контакти. Я хочу наголосити на необхідності відродження практики проведення на регулярній основі Днів культури регіонів в наших країнах» – зауважив очільник Мінрегіонбуду.
У свою чергу Губернатор Свердловської області Олександр Мішарін підкреслив, що підготовка до форуму виявила величезний інтерес підприємств до розширення співробітництва з українськими партнерами. За його словами, великий інтерес для сторін представляють проекти у виробництві будівельних матеріалів, обміні технологіями, дорожньому і житловому будівництві, енергозбереженні, в машинобудуванні, розвитку гірничодобувної промисловості, у сфері залізничного транспорту і сфері лісопереробки.
Губернатор нагадав, що кілька років тому між урядом Свердловської області і керівництвом Київської, Кіровоградської, Донецької, Дніпропетровської, Черкаської областей були укладені Угоди про співпрацю. «Результатом цієї роботи стало збільшення зовнішньоторговельного обороту Свердловської області з Україною в період з 2003 по 2008 роки більш ніж у три рази. На жаль, світова фінансова криза внесла корективи в наші плани, і обсяг взаємного товарообігу зменшився на 43 відсотка. Тому сьогодні є всі передумови і серйозний потенціал до розширення нашої взаємодії» – зауважив Олександр Мішарін.

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба особисто подякував губернатору Олександру Мішаріну за відмінну зустріч української делегації і підкреслив, що про ефективність форуму свідчить перелік конкретних проектів і угод, схвалених і підписаних учасниками заходу.

На наступний рік заплановано візит представницької делегації Свердловської області в Україну.
Довідково: В рамках форуму російсько-українського співробітництва 29 вересня 2010 року підготовлено до підписання низку важливих двосторонніх документів:
Угоди між НПК «Фотоприлад» м. Черкаси в Україні і Уральським оптико-механічним заводом щодо спільного виробництва медичної техніки для потреб лікувально-профілактичних установ Черкаської області.

Угоди про співпрацю між Запорізькою торгово-промисловою палатою та Південно-Уральською торгово-промисловою палатою.

Угоди про співробітництво між Автономною установою Ханти-Мансійського автономного округу – Югри «Технопарк високих технологій» (Російська Федерація) та Науково-виробничою впроваджувальною фірмою ТОВ «Геотехнологія»

Угоди між Торгово-промисловою палатою Ханти-Мансійського автономного округу – Югри Російської Федерації і Торгово-промисловою палатою Луганської області України про співробітництво.

Угоди про співробітництво в галузі туризму між автономною установою Ямало-Ненецького автономного округу «Ямалтур» і закритим акціонерним товариством «Багатогалузевий концерн «Співдружність».

Угоди про співробітництво між автономною установою Ямало-Ненецького автономного округу «Ямалтур» та товариством з обмеженою відповідальністю «ГЛОГАСС».

Протоколу про наміри між закритим акціонерним товариством «Багатогалузевий концерн «Співдружність» (м. Херсон, Україна) та державним унітарним підприємством Ямало-Ненецького автономного округу «Ямалгосснаб» (м. Салехард, Російська Федерація).

Протоколу про наміри між муніципальним підприємством Ямало-Ненецького автономного округу «Салехарденерго» (м. Салехард, Російська Федерація) та державним підприємством «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря-Машпроект» (м. Миколаїв, Україна).

За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду

 




Категорія: Погляд | Переглядів: 516 | Додав: fingert | Теги: зв'язки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz