Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Січень » 25 » Могилянка візьме під контроль реконструкцію Контрактової площі
23:57
Могилянка візьме під контроль реконструкцію Контрактової площі

Спільнота Національного університету "Києво-Могилянська академія” бере проект реконструкції Контрактової площі під постійний контроль з боку фахівців та громади міста.
З цією метою в НаУКМА створено робочу групу, повідомляє прес-центр Могилянки.
Робоча група має на меті організувати і провести фахове обговорення "Концепції з програмою реконструкції, реставрації та благоустрою Контрактової площі та вул. Сагайдачного в Києві”, із залученням широкого кола експертів – істориків, археологів, культурологів, архітекторів, юристів тощо; донести висновки фахового обговорення до громади міста і органів міської та районної адміністрації та надати організаційну підтримку у проведенні громадських слухань.
Яквідомо, згідно з розпорядженням КМДА, планується широкомасштабна реконструкція та забудова Контрактової площі. Розпочато процедуру затвердження концепції та програми реконструкції на офіційному рівні.
Спільноиа Могилянки стверджує, що схвалює саму ідею реконструкції (зокрема, розширення пішохідної зони Контрактової площі, її озеленення, реконструкцію інженерних мереж), однак висловлює відверте занепокоєння з приводу багатьох питань.
Зокрема, це стосується того, що Контрактова площа, як і значна частина території стародавнього Подолу, перебуває в межах державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ”, у зоні ландшафту, що охороняється, та в археологічній охоронній зоні пам’ятки археології "Культурний шар Подолу”.
"Згідно з нормативно-правовими актами, будь-які роботи на території заповідника повинні виконуватися на конкурсній варіантній основі з обов’язковим попереднім фаховим обговоренням та проведенням археологічних досліджень, чого досі не відбулося. Проведенню будь-яких будівельних робіт у зоні історико-архітектурного заповідника мають передувати масштабні археологічні дослідження, які проектом не передбачені. Таким чином виникає небезпека знищення унікального культурного шару стародавнього Подолу», йдеться в повідомленні НаУКМА.
Громада могилянки занепокоєна тим, що реконструкція Контрактової площі не передбачає реконструкції автентичних будівель Києво-Могилянської академії, які з 17-го століття є невід’ємною частиною архітектурного комплексу Контрактової площі і зараз перебувають у аварійному стані.
Сумнівною, на їхню думку, виглядає доцільність будівництва комплекса Гесте за проектом, не реалізованим у ХIХ ст. та пам’ятника Петрові Могилі.
"Останнім часом громада Києва була свідком неодноразових випадків, коли непродумана, необґрунтована забудова чи псевдоісторична реконструкція призводили до нищення безцінного історичного середовища Києва, комерціалізації міського громадського простору”, - йдеться в повідомленні.
Спільнота "Києво-Могилянської академії” пропонує провести передбачені законом громадські слухання концепції реконструкції Контрактової площі, доцільності її подальшої комерційної забудови.

Переглядів: 651 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz