Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Молода команда Черновецького прихопила 34 дочірні структури "Київміськбуду"
19:15
Молода команда Черновецького прихопила 34 дочірні структури "Київміськбуду"
Холдингова компанія "Київміськбуд" через суд вимагає визнати за нею право на акції 34 акціонерних товариств, які входять в її структуру. Ці підприємства були виведені з-під контролю холдингу командою мера Леоніда Черновецького, пише "Дело". У позові зазначено, що звернутися до суду "Київміськбуд" підштовхнуло небажання зберігача цих акцій - компанії "Фондовий союз "Україна" - виконувати умову договору.
Зокрема, починаючи з липня 2010 року, хоронитель цінних паперів припинив надавати щомісячні виписки про операції із цінними паперами та виписки про стан рахунків у цінних паперах.
За інформацію видання, з офіційного видання Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, "Київміськбуд" довідався про проведення акціонерними товариствами, акції яких перебувають у його власності, загальних зборів акціонерів для прийняття рішень, зокрема, з питань зміни керівників підприємств, узгодження договорів про відчуження майна тощо.
У список 34 підприємств, акції яких були передані на зберігання "Фондовому союзу "Україна", входять відомі будівельні організації: "Домобудівний комбінат №4", "Будмеханізація", "Трест Київспецбуд", "Київоздоббуд", "Домобудівний комбінат №3", "АТП - 5", "ЕМЗ "Металіст", "Асфальтобетонний завод",  "Київопорядкомплект", "ПТІ Київміськбуд", "Трест Міськбуд-4", Трест "Київміськбуд - 6 та інші.
Господарський суд 17 листопада наклав арешт на прості іменні акції цих 34 акціонерних товариств. У такий спосіб суд задовольнив позов будівельного холдингу про визнання за ним права власності на ці цінні папери.
У забезпечення позову судді також заборонили відчужувати акції цих підприємств, відзначає видання.
Раніше Генпрокуратура заявляла, що частка ХК "Київміськбуд" у низці власних дочірніх компаній була зменшена незаконно.
Дані порушення були виявлені в результаті проведення перевірки законності реєстрації Держкомісією з цінних паперів і фондового ринку і її територіальних управлінь у Києві додаткових емісій акцій 4 підприємств, що входять до складу "Київміськбуду".
Згідно даним фондової біржі, керівником "Фондового союзу "Україна" є Ярослав Дмитрович Науменко. Таке ж ім'я носить 29-річний член Християнсько-ліберальної партії України, лідером якої є Леонід Черновецький.
Крім того, "Фондовий союз "Україна" пов'язують з зятем мера Києва В'ячеславом Супруненком.
Як відомо, "Київміськбуд" складається з 97 організацій і підприємств: 40 відкритих акціонерних товариств, у яких "Київміськбуд" володіє від 26 до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств і 51 підприємство-асоційований член холдингу.

За матеріалами видання "Українська правда"
Категорія: На часі | Переглядів: 418 | Додав: fingert | Теги: Київміськбуд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz