Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 12 » Молодіжна іпотека виявилась великим пшиком
13:39
Молодіжна іпотека виявилась великим пшиком
Програму забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки можна вважати остаточно зірваною з вини держави.
Такий висновок зробила Колегія Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання державних програм із забезпечення молоді житлом.
Завдяки роботі Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву впродовж 2002-2010 років новосілля щороку справляли лише 2,8 відс. молодих сімей, що були на квартирному обліку.
За дев’ять років Державна програма забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки недофінансована з держбюджету більш як на 790 млн. грн., обсяги введеного в експлуатацію житла становили лише 12 відс. від запланованих, внаслідок чого 3 тис. молодих сімей не отримали житла.

"Особливо безнадійне становище молоді в сільській місцевості, де житло отримали лише дві сім’ї, а також науково-педагогічних та педагогічних працівників. Щасливий білет на пільгове кредитування за цей період отримали лише 132 особи, або 0,5 відс. Не створено умов для розвитку молодіжних житлових комплексів та соціотехнополісів", - зазначають у Рахунковій палаті.

Через значні обсяги не завершеного на початок 2011 року будівництва, у яке вкладено кредитні та власні кошти молоді в сумі понад 227 млн. грн., не змогли своєчасно отримати житло або повернути кошти 1080 молодих сімей.

Крім того, фонд жодного разу не проводив передбаченої його статутом експертизи ціноутворення молодіжного будівництва для визначення доцільності укладення договорів на будівництво. Як наслідок, вартість будівництва, що інвестується за рахунок кредитів, наданих молодим сім’ям з бюджету, перевищує опосередковану вартість майже у 1,5 раза.

"Поступово цей фонд зі статутним капіталом, який формує Уряд, дрейфує в бік чисто комерційного фонду, який не має до пільгового молодіжного кредитування жодного відношення, а лише споживає державні гроші. Кабінету Міністрів необхідно розглянути доцільність існування такого фонду", - наголосив на Колегії Голова Рахункової палати Валентин Симоненко.

За матеріалами видання Українська правда

Категорія: На часі | Переглядів: 467 | Додав: fingert | Теги: програма забезпечення молоді житлом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz