Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Листопад » 12 » Музей Шевченка на межі катастрофи
08:27
Музей Шевченка на межі катастрофи

Голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригінець заявляє про загрозу втрати унікальної культурної спадщини Тараса Шевченка, що зберігається в Літературно-меморіальному будинку-музеї Т.Г.Шевченка у Києві.

Як повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ у Київраді, за інформацією О.БРИГИНЦЯ, будинок, у якому розміщено музей, вимкнений від опалення через порив тепломережі піврічної давнини, що стався на території сусідньої будівлі у провулку Шевченка, 4.

"Керівництво музею попереджає, що наслідком зниження температури у культурному закладі ще на декілька градусів стане втрата унікальної культурної спадщини Т.Шевченка”, - наголосив О.Бригінець.

За його поясненням, аварія сталась у тепломережевих комунікаціях, що не підконтрольні музею і не є його власністю. "Заклад культури не лише не має фінансових можливостей, а й не повинен усувати поломку», - заявив О.Бригінець.

За інформацією депутата, прорив стався у травні - червні 2010 року під час планового випробування тепломереж на щільність. На звернення музею до районних комунальних служб про відсутність тепла у приміщенні внаслідок прориву, закладу лише запропонували ліквідувати поломку за свій рахунок, що коштує 14-16 тис. грн.

«Пропозиція районного чиновника є наслідком зневажливого ставлення до культури усієї влади міста: проблеми закладів культури ігноруються, заклади опиняються на околицях бюджетного процесу і фінансуються по залишковому принципу через те, що навіть дрібний клерк безкарно ставить безпідставні вимоги, музей опинився на грані культурної катастрофи», - заявив О.Бригінець.

Він зазначив, що будівля у провулку Шевченка, 8а - перший музей Т.Шевченка у Києві, а тепер він є філією Національного музею Т.Шевченка. У фондах будинку-музею зберігається унікальна колекція меморіальних речей: костюм Т.Шевченка, солдатська сорочка, малярське приладдя, розкладний стільчик тощо, першодруки творів Т.Шевченка з його автографами, старовинні меблі, гравюри XIX ст. з видами Києва, акварельні та живописні твори.

За матеріалами видання УНІАН

Категорія: На часі | Переглядів: 408 | Додав: fingert | Теги: втрата культурної спадщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz