Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Вересень » 28 » МЗС обіцяє розібратися з Пейзажною алеєю
11:07
МЗС обіцяє розібратися з Пейзажною алеєю

МЗС України дотримується принципів правового вирішення питань з будівництвом на Пейзажній алеї в Києві.

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна” посол з особливих доручень Юрій Дорошенко.

Він також зазначив, що міністерство має намір наполягати на знесенні незаконно поставлених гаражних боксів на земельній ділянці, що належить йому, та переконане, що в основі конфлікту на Пейзажній алеї лежать інтереси групи власників незаконно побудованих капітальних споруд.

"Сьогодні ми, Міністерство закордонних справ, хочемо вийти з конфлікту, що склався навколо Пейзажної алеї, але ми не допустимо, щоб на земельній ділянці, що перебуває у державній власності, залишилися стояти незаконно збудовані гаражі”, - зазначив він.

Дорошенко нагадав, що у 2004 році МЗС звернувся до Київської міськради з проханням про виділення земельної ділянки під будівництво житлового будинку.

"До цього МЗС України не було виділено жодної земельної ділянки під будівництво житла для співробітників, і на сьогоднішній день ділянка на Пейзажній алеї є єдиною виділеною міністерству під забудову”, - підкреслив Дорошенко.

Після отримання всіх необхідних висновків Архітектурного управління, Управління захисту історичної та культурної спадщини міста, а також проведення археологічних досліджень, міністерство приступило до проектування житлового будинку та оформлення дозволу на будівництво.

Проектом передбачено виконання всіх містобудівних норм, а також розміщення на нижніх поверхах виставкових залів та інших приміщень для Національного музею історії України, а також обов’язковий благоустрій прилеглої території з обов’язковим благоустроєм скверу.

На той момент на цій ділянці знаходився 21 гараж, і за рішенням Київради, міністерство мало ці гаражі знести, а з людьми вирішити всі майнові питання, що й було частково зроблено.

За сприяння МЗС вдалося викупити 11 гаражів, інші були знесені виконавчою службою після рішення господарського суду Києва.

У 2005 році процес підготовки до будівництва будинку на Пейзажній алеї був припинений і поступово на ділянці, яка відведена МЗС під житлову забудову, з’явилися дев’ять капітальних гаражів, а для їх прикриття був розбитий сквер.

Дорошенко вважає, що у разі позитивного рішення щодо будівництва будинку на цій ділянці саме МЗС зможе найбільш раціонально його використовувати, так як міністерство буде враховувати при будівництві позитивні висновки ЮНЕСКО з цього питання, думку Київради і громадськості, побажання людей, що живуть в сусідніх будинках.

За матеріалами видання "Українська правда"

Категорія: На часі | Переглядів: 432 | Додав: fingert | Теги: Забудова пейзажної алеї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz