Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 2 » МЗС планує знищити сквер на Пейзажній алеї для будівнитва квартири для міністра
16:22
МЗС планує знищити сквер на Пейзажній алеї для будівнитва квартири для міністра

Як стало відомо представникам громадянської ініціативи "Збережи старий Київ”, 29 квітня 2010 року Київська міська рада повинна була голосувати щодо припинення права постійного користування земельною ділянкою на перетині пров. Десятинного і Пейзажної алеї Міністерством закордонних справ, відповідно до рішення Верховного Суду України.

Профільна комісія міськради дала позитивний висновок на проект рішення і за попередньою інформацією більшість депутатів готові були проголосувати за дане рішення та остаточно поставити крапку у справі скандальної забдови. Проте, вже під час засідання секретар Київради Олесь Довгий зачитав лист від заступника міністра закордонних справ Гнатишина, який просив зняти з порядку денного цей проект рішення, оскільки "нове керівництво міністерство уважно вивчає питання використання даної земельної ділянки, у тому числі й щодо можливого використання її під будівництво службово-житлового комплексу міністерства”. За таке рішення проголосували 89 депутатів.

МЗС за каденції минулого уряду вже публічно відмовилось від будівництва. Проте бажання відновити будівельні роботи новим керівництвом МЗС мають своє пояснення. У квітні цього року в "Газеті по-київськи” було опубліковано перелік слжбовців МЗС, котрі повинні отримати квартири у новобудові. Першим з-поміж щасливчиків значиться прізвище чинного міністра закордонних справ Костянтина Грищенка. Фактично, новий уряд, голова якого пан Азаров заявляв про необхідність впорядкування ситуації з забудовою в історичній частині міста, на ділі продовжує нищення Києва, при цьому найголовнішим при цьому є приватні інтереси політиків і чиновників, а інтереси міста як завжди залишаютсья поза увагою можновладців.

Громадянська ініціатива "Збережи старий Київ” та мешканці прилеглиї територій заявляють, що не допустять даного будівництва, особливо зважаючи на те, що є усі законні підстави противитись планам МЗС, а саме - рішення Верховного Суду, яким підтверджується протизаконність такого будівництва. Таким чином, тривала боротьба мешканців та активістів громадських орагнізацій, котра вже здавалась переможною після рішення Верховного Суду річної давнини, знову відновлюється.

За матеріалами організації "Збережи старий Київ"


Категорія: На часі | Переглядів: 511 | Додав: fingert | Теги: cквер під забудову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz