Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Серпень » 14 » На Луганщині згоріло 4 будинки і 2 бараки, - МНС
18:52
На Луганщині згоріло 4 будинки і 2 бараки, - МНС
У селі Урало-Кавказ Краснодонського району Луганської областіполум’я знищило 4 житлових будинки і 2 покинутих бараки, а також господарчі будівлі, гараж з автомобілем. Без даху над головою залишилися 12 чоловік, половина з яких досить похилого віку. На щастя, ніхто не постраждав.
Про це ЗІК повідомили у прес-службі МНС.
12 серпня о 13.38 у МНС надійшло повідомлення від мешканців села Урало-Кавказ Краснодонського може стати критичною через високу температуру повітря й раптових поривів вітру, в небезпечну зону були спрямовані всі 10 пожежних автомобілів, які перебувають у розпорядженні Краснодонського районного відділу МНС. За лічені хвилини до місця події прибули пожежні бойові розрахунки, але вогонь уже встиг перекинутися з сухої трави на 4 одноповерхових житлових бараки. Гасіння ускладнювалося відсутністю води на цій території.
Був оголошений підвищений номер виклику, і на допомогу колегам поспішили вогнеборці з Луганська й Свердловська. Усього в ліквідації пожежі брали участь 15 одиниць рятувальної техніки й 61 чоловік особового складу. У підвозі води допомогу надавали Краснодонський міськводоканал і місцеві підприємці. Боротьба з вогнем тривала близько 7 годин.
Полум’ям були знищені 4 житлових і 2 покинутих бараки, а також господарчі будівлі, гараж з автомобілем. Без даху над головою залишилися 12 чоловік, половина з яких досить похилого віку. На щастя, ніхто не постраждав. Люди самостійно вирвалися з вогняної пастки, за винятком 85-річного дідуся та його 81-річної дружини, учасників Великої Вітчизняної війни, інвалідів, яких вивів начальник варти місцевої пожежної команди селища Ізварине Олександр Симонов.
Як не дивно, односельці, живучи за принципом «моя хата з боку», на допомогу не квапилися, а воліли залишатися байдужими спостерігачами. Таке ставлення до чужої біди до глибини душі вразило бувалих рятувальників. «Якщо відверто, мені цього не зрозуміти, – відзначив начальник Головного управління МНС України в Луганській області генерал-майор міліції Геннадій Сухорученков. – Кажуть, що будь-яку біду можна всім миром здолати. Однак у цьому випадку місцеві жителі просто прогулювалися згарищем немов парком, замість того, щоб поспішати на допомогу постраждалим. Свідки пожежі сприйняли її, як безкоштовну розвагу, – знімали на мобільні телефони, пили пиво, обговорюючи подію».
Того ж вечора під керівництвом 1-го заступника голови Луганської облдержадміністрації Едуарда Лозовського відбулося засідання спільної комісії з установлення збитків і потреб потерпілих від пожежі. А поки вони знайшли тимчасовий притулок у родичів.
Основною причиною пожежі Головний рятувальник області називає загоряння сухої трави. Хто винуватець трагедії, з’ясовує слідство.

Юрій Мачулянський
Категорія: На часі | Переглядів: 482 | Додав: fingert | Теги: пожежі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz