Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 20 » На місці Десятинної буде музей про неї і стенди — Кабмін
15:12
На місці Десятинної буде музей про неї і стенди — Кабмін
Роботи на місці залишків Десятинної церкви у Києві проводилися для реставрації пам’ятки, консервації залишків її автентичних фундаментів, створення музею колишньої споруди  та стендової експозиції історії давнього Києва. Таку відповідь на депутатський запит заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка письмово дав прем’єр-міністр Микола Азаров, посилаючись на дані Міністерства культури і туризму.
У свою чергу, у Київській міськдержадміністрації зазначили, що пропозиції щодо такої музеєфікації та доцільності нового будівництва на місці Десятинної церкви будуть надані Мінкультом після завершення археологічних досліджень і висновків Інституту археології НАН України.
17 листопада 2010 року Микола Томенко направляв офіційний запит до прем’єра та голови столичної міської адміністрації з проханням роз’яснити ситуацію, що склалася довкола будівництва нової культової споруди на місці Десятинної церкви, і спростувати цю інформацію.
У своєму зверненні віце-спікер наголосив, що Десятинна церква була першою кам’яною церквою Київської Русі, спорудженою у 988 – 996 роках за часів князювання Володимира Хрестителя. І що уряд своєю постановою від 3 вересня 2009 року включив цю пам’ятку археології до об’єктів культурної спадщини національного значення з відповідним занесенням до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
Тому, зі слів Томенка, відповідно до розпоряджень Президента та Кабінету Міністрів, зараз на території цієї пам’ятки повинні проводитися археологічні дослідження та музеєфікація залишків фундаментів Десятинної церкви. «Проте, останнім часом в засобах масової інформації з’явилися повідомлення про завершення археологічних досліджень та початок будівельних робіт зі зведення на тому ж місці нової церковної споруди», — підкреслив він.
Також віце-спікер парламенту наголосив, що залишки Десятинної церкви сприймаються громадянами України як національна святиня, а тому влада зобов’язана враховувати думку киян та фахівців в цьому питанні. «Рішення про будівництво в історичній частині міста Києва, а тим більше на місці Десятинної церкви – виключне право киян», — наголосив Микола Томенко. «А тому це може стати можливим лише після громадського обговорення та відповідного опитування мешканців столиці стосовно надання згоди на будівництво нової культової споруди», — додав він.

 За матеріалами видання «Рідна країна»

Категорія: На часі | Переглядів: 447 | Додав: fingert | Теги: Десятинна церква | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz