Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Жовтень » 16 » На Пейзажці відкриють “Майданчик загадок”
10:57
На Пейзажці відкриють “Майданчик загадок”

У рамках створення ландшафтного парку на Пейзажній алеї «Окешкин Клуб» відкриває  Майданчик загадок

У суботу, 16 жовтня, о 13.00 на Пейзажній алеї відбудеться дитяче свято ¬— відкриття Майданчика загадок, який стане продовженням серії громадських проектів з культурного розвитку цієї історичної частини міста. Ініціатор створення майданчика – Центр раннього розвитку «ОКешкин Клуб», який є частиною Культурно-освітнього центру «Майстер Клас». Майданчик розташовано біля Музичної школи №8 (вул. Велика Житомирська, 26Б).

У програмі свята: виступ учасників фестивалю «Окешкин джаз», дитячі ігри, конкурси, творчі майстер-класи, а також частування гарячим чаєм, какао та солодощами.

Родзинкою майданчика стануть скульптури казкових персонажів, які ілюструють українські народні загадки. Загадками і замальовками до них буде також розписана одна зі стін будинку, розташованого поруч.

Над майданчиком працювали:
• Скульптор Костянтин СКРЕТУЦЬКИЙ (відомий, зокрема, скульптурою «Їжачок у тумані» та своїми роботами в Ландшафтному парку на Пейзажній алеї).
• Художниця Леся КАРА-КОЦЯ.
• Архітектор Ольга КОНДРАТСЬКА.

За словами віце-президента «Київської ландшафтної ініціативи» Володимира КОЛИНЬКА, новий дитячий майданчик стане продовженням «”безумної” ідеї – перетворення Пейзажної алеї на ландшафтний парк світового значення». «Ми намагаємося створити тут простір, доброзичливий до людей, свого роду нейтральну територію, на якій кожна людина почуватиметься комфортно, ділитиметься позитивними емоціями», – сказав В. Колинько.

Леся КАРА-КОЦЯ: «Задум полягав у тому, щоб зробити гойдалки, гірки ілюстраціями до українських народних загадок, аби діти могли не лише бавитися, а й чомусь навчитися, порозгадувати загадки. На всіх об’єктах написані тексти загадок та відповіді».

У самій компанії «Майстер Клас» переконані, що настав час, коли Пейзажна алея, яка стала символом боротьби киян з незаконними забудовниками, має повернутися до своїх історичних витоків, знову стати одним з найулюбленіших місць для прогулянок киян і повністю відповідати власній назві.

Майданчик стане продовженням хорошої традиції – серії проектів для маленьких киян, в яких бере участь «Майстер Клас».
У 2009р. Культурно-освітній центр був одним з організаторів Дитячого ландшафтного парку на Пейзажній алеї.
У вересні 2010р. біля «Окешкиного клубу» на вул. М. Коцюбинського, 6 дитячими загадками була розмальована стіна у подвір’ї будинку. Веселих персонажів, серед яких хоботарка – суміш свинки зі слоненям, прихильники Лесі Кара-Коці назвали «українським фентезі».

Ірина БУДАНСЬКА, директор з розвитку «Майстер Класу»: «Натхнення для всіх наших дитячих проектів, в тому числі й Майданчика загадок, ми черпаємо, спостерігаючи за дітьми, за їхньою невсипущою допитливістю. Тому справжніми авторами майданчика є самі діти, а також їхні батьки, які цінують у своїх чадах природний і спонтанний потяг до творчості».

«У «Окешкиному клубі» ми створюємо для малюків затишну, домашню, казкову атмосферу, і Майданчик загадок – це нагода поділитися таким теплим настроєм з усіма київськими дітлахами», – каже керівниця «Окешкиного Клубу» Інна ЯРОВЕНКО.

Контакти:
Культурно-освітній центр «Майстер Клас»
вул. Івана Мазепи, 34.
Тел. (044) 594 10 63

info@masterklass.org
www.masterklass.org

Категорія: На часі | Переглядів: 536 | Додав: fingert | Теги: пейзажна алея | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz