Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 26 » На Рівненщині службовець Держкомзему двічі оформив собі земельні ділянки на житло
16:14
На Рівненщині службовець Держкомзему двічі оформив собі земельні ділянки на житло
У 2010 році в сфері земельних відносин міськрайпрокурори Рівненської області порушили 18 кримінальних справ (16 із них уже скеровано до судів).У Володимирецькому районі прокурор розслідував та скерував до суду кримінальну справу за обвинуваченням службовця районного управління Держкомзему, який сам собі оформив двічі безоплатно право власності на земельні ділянки для побудови житлового будинку.
Вироком суду вказану особу притягнуто до відповідальності, а також скасовано незаконний Державний акт на земельну ділянку площею 0,12 га.

Про це OGO.ua повідомила старший помічник прокурора Рівненської області з питань нагляду за додержанням природоохоронного і земельного законодавства старший радник юстиції Анна-Марія Дзівак.

За її словами, цьогоріч за наслідками проведених перевірок у сфері земельних відносин міськрайпрокурори Рівненської області порушили 18 кримінальних справ (16 з них вже скеровано до судів), опротестували 519 незаконних рішень органів влади. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 166 посадових осіб, в т.ч. органів контролю – 43, відшкодовано до бюджету 1,8 мільйона гривень.

Для прикладу, прокурор м.Рівне у жовтні 2010 року опротестував рішення міської ради, яким безпідставно надано в постійне користування одному із навчальних закладів 4 га землі, в той час, як проект землеустрою розроблено на ділянку площею 3 га. Протест задоволено.

Перевіркою законності продажу права оренди на земельні ділянки водного фонду виявлено, що при передачі Костопільською райдержадміністрацією земель вказаної категорії площею 19 га проекти землеустрою не пройшли обов’язкову державну експертизу. У зв’язку з цим, прокуратура області опротестувала незаконні рішення райдержадміністрації. На виконання протестів передачу в оренду 19 га земель водного фонду призупинено, проекти землеустрою скеровані для проходження державної експертизи землевпорядної документації. Повне усунення порушень перебуває на контролі прокуратури області.

Численні порушення виявили прокурорські перевірки й в діяльності суб’єктів господарювання.

Зокрема, після втручання прокурора Костопільського району керівник ТзОВ „Костопільський завод будівельних матеріалів і базальтових виробів” відшкодував орендну плату за землю в сумі 24 тисячі гривень.

На виконання припису Рівненського міжрайонного природоохоронного прокурора керівник ТОВ ВКП „Нордекс” звільнив самовільно зайняті землі запасу Дубенської міської ради і відшкодував завдані збитки в сумі 3 тисяч гривень.

За матеріалами видання "ОГО"
Категорія: Тенденції | Переглядів: 549 | Додав: fingert | Теги: підсумки 2010 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz