Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Березень » 24 » На вул. Федорова у Львові будівництво не припиняють, а, навпаки, розширюють
09:04
На вул. Федорова у Львові будівництво не припиняють, а, навпаки, розширюють
Будівельний майданчик на вул. Федорова у Львові, де «Українські інвестиційні системи» за сприяння міського голови Андрія Садового споруджують готель «Шератон» без погодженого проекту, розширили на дорогу і непарний бік вулиці.
«На дорозі й на другому боці вулиці вже забивають палі», – повідомив ЗІКу керівник фонду «Єврейське відродження Галичини» Мейлах Шейхет, який 21 березня був присутнім під час інспектування нелегітимного будівництва групою експертів під головуванням заступника начальника «Держархбудконтролю» Василя Миськіва.
«Акта обстеження котловану на вул. Федорова ми ще не отримали. Але наші адвокати звертатимуться, щоб нам його дали. На зустрічі ми намагалися пояснити, що ми не маємо ніякого персонального інтересу, крім громадського, оскільки ця територія є культурною спадщиною і там збігаються інтереси колективної пам’яті, яку важливо зберегти як нашу спільну історію. Звісно, говорити там нема з ким», – розпачає Мейлах Шейхет.
Проблемою є те, що ця територія без належного дослідження була віддана під забудову.
«Ми пояснювали забудовнику, що вимоги ЮНЕСКО і світового товариства до культурної спадщини полягають у реставрації, а не зведенні нових споруд. Не треба того нового, що руйнує старе, у старій частині міста має бути реставроване те, що становить цінність Львова. Перлина Львова має багато складових, і її треба зберегти. До Львова приїжджають не відпочивати в готелях, а насолоджуватися культурою цивілізації, яка складалася упродовж віків. Треба розуміти, що тут дійсно є велика культура. Львів – не звичайне місто, а місто, де створювався полікультурний осередок, де була взаємна повага між народами, адже українська громада Львова не дала Богдану Хмельницькому увійти в місто і пролити єврейську кров, вони стали на захист. Це дуже важливо. Бо свідчить про те, що було єднання в одну багатонаціональну сім’ю міста. А ми з цього можемо вчитися і сьогодні багато чому», – сказав Мейлах Шейхет.
Нагадаємо, інспекцію було здійснено на виконання розпорядження голови Львівської облдержадміністації Михайла Цимбалюка, до якого надійшли скарги від мешканців прилеглих будинків на аварійну ситуацію, у якій опинилися їхні оселі, та від Мейлаха Шейхета, котрий став на захист забудови ділянки, що упритул межує із сакральними пам’ятками архітектури, що є спільною єврейсько-українською культурною спадщиною. Інспекція виявила, що окрім завершення робіт із укріплення стінок котловану, будівельники самовільно розширили фронт робіт, інспекція заактувала роботи без погодження як самочинні. Проект, який на замовлення «Українських інвестиційних систем» виконав «Гірхімпром», досі не має погоджень, оскільки не відповідає вимогам регенерації забудови в зоні історико-архітектурного заповідника. Влада Львова досі не пояснила громаді, чому дозволяє будувати без погоджених проектів, плюндруючи історичну забудову у зоні ЮНЕСКО.

За матеріалами видання ЗІК
Категорія: На часі | Переглядів: 575 | Додав: fingert | Теги: будівництво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz