Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 1 » На Жуковому острові почалась забудова
21:49
На Жуковому острові почалась забудова

Попри те, що останні три роки триває судовий процес, покликаний зупинити незаконну роздачу земель ландшафтного заказник «Острів Жуків», на острові розпочалась забудова. Це сталось саме в той час, коли закінчились 3 місяці, відведені столичній владі Кабінетом Міністрів України на усунення незаконних забудов у Києві.

Громадські організації звернулись до контролюючих органів з проханням зупинити незаконне будівництво.

Особливу занепокоєність викликають надзвичайно швидкі темпи будівництва , що відбувається з очевидними порушеннями норм як природоохоронного законодавства, так і будівельних норм. Незаконний паркан та роботи ведуться в людному місці, де є чимало відпочиваючих – на березі затоки, неподалік піщаних кар’єрів «Київміськбуду». Дивно, що адміністрація заказнику та міліція до сих пір не змогли належним чином відреагувати.

Нагадуємо, що ландшафтний заказник «Острів Жуків» створений у 1999 році у Голосіївському районі м.Києва, в заплаві р. Дніпро. Фактично, заказник поглинає всю збережену частину природного масиву «Конча-Заспа» (просимо не плутати з одноіменною зоною елітної забудови), який в минулому був першим в Радянській Україні природним заповідником. Власне озера Конча і Заспа розміщені на терпиторії заказника. Нагадуємо, що своїм рішенням 162/1996 від 22.08.2007 «Про питання створення ландшафтного заказника «Жуків острів», Київська міська рада скоротила площу заказника з 1794 га до 196 га. Це рішення було прийняте з грубими порушеннями законодавства:
- прийняте всупереч Генеральному плану м.Києва до 2020 року та Програмі розвитку зеленої зони м.Києва до 2010 р.;
- прийняте без погодження з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у м.Києві, яке є єдиним державним органом, компетентним погоджувати питання, що стосуються природно-заповідних об*єктів;
- прийняте попри протести Постійної комісії Київради з питань екологічної політики та протест Прокуратури м.Києва;
- прийняте без наукового обгрунтування доцільності скорочення меж заказника;
- прийняте з єдиною метою – зняти з території заказника природоохороннйи статус і віддати її під забудову.
Рішення Київради було оскаржене в суді у грудні 2007 року. Цей процес є першим судом за останні кілька років, коли Прокуратура оскаржила земельні рішення Київської міської ради. Тим більше, це – перший судовий процес, який Прокуратура м.Києва ініціювала на звернення громадських організацій. Від самого початку до процесу приєдналась на боці прокуратури м.Києва Всеукраїнська громадська організація «Національний екологічний центр України» (НЕЦУ). Судовий процес триває досі.
20 березня 2010 року прем’єр Микола Азаров дав київській владі три місяці для вирішення нагальних проблем столиці. Зокрема, йшлося і про питання землекористування та землевідведення.
Як стверджував прем’єр, київська влада для врегулювання ситуації має всі необхідні ресурси і можливості: "У нас є всі абсолютно можливості - і фінансові, і організаційні, я запевняю вас, щоб в Києві поправити ситуацію”, - заявив тоді Азаров, тим самим взявши на себе відповідальність за ситуацію в столиці.

Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ»

Категорія: На часі | Переглядів: 512 | Додав: fingert | Теги: роздача земель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz