Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Червень » 9 » Насувається біда на Київську фортецю
15:50
Насувається біда на Київську фортецю
Будівельні роботи на території унікальної історичної пам’ятки найбільшої в світі земляної фортеці Київська фортеця і музейного закладу зі статусом національний – Косий капонір – можуть зруйнувати дану споруду. Про це йдеться у відповідному акті-обстеженні проведеному «УкрНДІпроектреставрація», що був наданий голові постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександру Бригинцю.
«Як бачите, експерти допускають можливість руйнації Косого капоніра внаслідок робіт, які виконуються задля Євро-2012. Як на мене, це не допустимо, адже фестивалі і чемпіонати – речі тимчасові, а наше місто - тисячолітнє. Ми не маємо права руйнувати його на догоду швидкоплинним проектам», – заявив голова комісії О. Бригинець.
Згідно із висновками обстеження технічного стану бастіону музею «Косий капонір» на вул. Госпітальна, 24 з’ясовано, що внаслідок будівництва НСК «Олімпійським» гостинної зони, загальний стан території незадовільний, а часткова рунація земляних валів по західному фасаду може привести до деформаційних явищ споруди Косого капоніру.
«Як бачите руйнуванням валів і бастіона будівництво не обмежилось. Наслідком будівельних дій стала пряма загроза Косому капоніру в якому знаходиться музей. Сподіваюсь висновки експертів поважної наукової установи, які я передав у Прокуратуру стануть додатковим аргументом в припиненні будівництва на території національного закладу культури», - висловив сподівання О. Бригинець.
Депутат також нагадав, що спеціальна Комісія з розслідування законності проведення робіт на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» доручала Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій в м. Києві з’ясувати причини і небезпеки, що несе замокання стін Косого капоніра. Муніципальний підрозділ ще не надав висновків, але ці висновки вже є в наданому акті «УкрНДІпроектреставрації».
В ньому зазначено, що замокання внутрішньої стіни біля фундаментів говорить про негативний вплив підвищеного рівня води, до цього могло привести встановлення паль в наслідок чого підземні води стали підніматись.
Особливість природного рельєфу території Київської фортеці були одним з визначальних факторів та ключовим елементом, що вплинуло на конфігурацію та характер укріплень, визначив її оборонний статус. Наземна частина Косого капоніра виходить на схили Черепанової гори для зручності ведення артилерійського флангового вогню.

За матеріалами видання УНІАН
Категорія: На часі | Переглядів: 401 | Додав: archinfo | Теги: Фортеця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz