Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 18 » Обговорення реконструкції Десятинної церкви, прокляття, провокації, скандали
19:19
Обговорення реконструкції Десятинної церкви, прокляття, провокації, скандали

Голосування за проектом відновлення руїн Десятинної церкви було зірване. Це сталося через те, що проект, який передбачає будівництво храму, не дібрав одного голосу.Конкурс на найкращу концепцію відновлення Десятинної церкви в Києві, який у вівторок, 17 травня, планував визначити переможця, на межі скандалу.

Про це повідомили голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець та член журі, професор архітектури, член-кореспондент Академії мистецтв України Лариса Скорик.
За словами Бригінця, на засідання журі у вівторок, 17 травня, з'явилися 11 його членів з 13, які й узяли участь в голосуванні з визначення найкращої концепції відновлення Десятинної церкви. У той же час обрана лічильна комісія відмовилася оголошувати результати цього голосування.
Як пояснила Скорик, двоє із трьох членів лічильної комісії відмовилися підписувати протокол з результатами голосування і вимагають, щоб у голосуванні взяли участь інші члени журі, тобто ті, які не приїхали на засідання з невідомих причин.
Вона звернула увагу на те, що кворум на засіданні та у голосуванні відповідно є, а отже, результати голосування легітимні. У той же час зараз намагаються домовитися з членом журі - першим заступником міністра культури України Юрієм Богуцьким, який знаходиться в лікарні.
"Члени лічильної комісії побачили результати голосування і не озвучили їх. Те, що вони пробували змінити процедуру і шукали ще людей, щоб вони взяли участь у голосуванні і змінили результати, - це, ясна річ, лобізм ... Мені щиро шкода голови журі, головного архітектора Сергія Целовальника, тому що йому довелося зустрітися з відкритим хамством з боку двох членів лічильної комісії ", - зазначила Скорик.
Вона звернула увагу на те, що мова йде про два основні і принципово різних варіантах майбутнього проекту відновлення Десятинної церкви.
    Целовальнику прийшло смс-повідомлення такого змісту: Прокляття з роду в рід    тим, хто протидіє релігії

"Це - побудувати на цьому місці новий храм і перекреслити можливість подальшого археологічно-історичного використання цього місця і друга концепція - це зберегти можливість археології та забезпечити всі умови конкурсу", - зазначила Скорик.

Як розповіла член журі, до складу лічильної комісії увійшли троє осіб: архітектор Вадим Жежерін, а також голова Державної служби з питань національної культурної спадщини Микола Вінграновський і директор КП Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт КМДА Геннадій Гера.
    Целовальник: Мене вже одного разу зурочили, і я ледь не помер. Навіть не знаю, хто це    може бути
"Після того, як вони ознайомилися з результатами голосування, а ми їх не знаємо, сказали, що є розбіжність в один голос. І вони почали судорожно шукати одного з відсутніх, щоб домовитися з ним, щоб або приїхав для голосування, або передав комусь то свій голос ... Тут йде лобі, і мені дуже шкода, що в цьому лобі задіяні члени лічильної комісії Вінграновський і Гера, тобто люди, які не мають нічого спільного з архітектурної містобудівної професією і у яких, очевидно, була інша мета " , - прокоментувала Скорик.

Скорик сказала, що значна частина членів комісії залишила засідання, не погоджуючись з тим, що відбувається.

Між тим, як пише газета Сегодня, після голосування головний архітектор Києва Сергій Целовальник зачитав смс, що йому прийшло під час засідання: "Прокляття з роду в рід тим, хто протидіє релігії".

"Мене вже одного разу зурочили, і я ледь не помер. Навіть не знаю, хто це може бути", - сказав Целовальник. Врешті засідання вирішили перенести, пише видання.
Нагадаємо, в лютому цього року був оголошений бліцконкурс на визначення кращої містобудівної, культурної, архітектурної та художньої концепції консервації та музеєфікації сучасної автентичних решток Десятинної церкви, пам'ятки археології національного значення Місто Володимира - Дитинець древнього Києва з фундаментами Десятинної церкви зі створенням архітектурного ансамблю з можливістю екскурсійного відвідування, відправлення релігійних потреб громадян та проведення протокольних заходів.

За матеріалами видання "Корреспондент" П.Порошенко
Категорія: На часі | Переглядів: 436 | Додав: archinfo | Теги: обговорення Десятинної церкви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz