Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Березень » 13 » Пам'ятник Костю Блакитному в Ганнівці врятовано
11:07
Пам'ятник Костю Блакитному в Ганнівці врятовано
Штаб дивізії. Крайній праворуч - Кость Блакитний
11 березня 2011 року
11 березня 2011 року позитивно розв'язалася кризова ситуація, що склалася на Криворіжжі після прийняття Ганнівською сільрадою постанови про знесення пам'ятника видатному діячеві повстанського руху в Україні часів Громадянської війни, командирові Степової Дивізії Костю Блакитному (Пестушку).
Після численних звернень у ЗМІ та протестів з боку Киворізької міської та Дніпропетровської обласної організації ВО "Свобода" загрозу культурно-історичній спадщині села нейтралізовано. Під тиском громадськості і активістів "Свободи", до справи змушений був особисто втрутитися голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Антиукраїнський запал депутатів Ганнівської сільської ради та головного ініціатора знесення пам'ятника - Олександра Поворознюка на прізвисько "Папа" суттєво спав. Ба більше - місцева влада, яка винесла рішення про перенесення, а по суті, знищення пам'ятки, запевнила громадськість та керівництво Кіровоградської і Дніпропетровської облдержадміністрацій, що найближчим часом облаштує пам'ятник найкращим чином.
Нагадаємо, що недавнє рішення Ганнівської сільради не передбачало ані виділення нової земельної ділянки, ані коштів на здійснення цих заходів. Тепер замість перенесення пам'ятника "в нікуди", його встановлять на доступнішому місці у селі, а навколо нього благоустроять територію та розіб'ють сквер.
Окрім того, Ганнівські посадовці обіцяють зробити пам'ятник українському повстанцю справжньою гордістю не лише двох областей, а й всієї України.
"Події навколо пам'ятника Костю Блакитному в Ганнівці, ще раз переконливо показали широкому загалу, що "Свобода" стала насправді впливовою і, головне, дієвою силою у справі відстоювання інтересів українців, справі захисту нашої історичної пам'яті. Але це ще не кінець! Ми і надалі пильно слідкуватимемо за станом речей навколо цієї культурно-історичної пам'ятки. Крім того, сотні пам'ятників і пам'ятних знаків по всій Січеславщині, встановлені після 1991 року, ще й досі не занесені в реєстри і не взяті під захист держави, через зволікання і небажання влади захищати українську історію. Тому ми зобов'язані змусити її працювати і діяти так як це і належить українській владі",- сказав голова Дніпропетровської обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Галілей.

За матеріалами прес-служби ВО "Cвобода"
Категорія: На часі | Переглядів: 470 | Додав: fingert | Теги: памятник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz