Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 29 » Нова влада почала ліквідовувати нацпарки
13:31
Нова влада почала ліквідовувати нацпарки

Близько двадцяти національних природних парків України більше року існують лише на папері, а на їхній території продовжують вирубувати дерева та полювати на тварин.

Зі зміною влади та після проведення адміністративної реформи ситуація зі створення заповідних територій значно погіршилася, більше того, кілька національних природних парків відкрито ліквідують.

Про це заявили представники громадських екологічних організацій під час прес-конференції у четвер.

"Минулого року на території закритих мисливських господарств були створені національні природні парки "Залісся”, "Білозерський” (Київська область) та "Синьогора” (Івано-Франківська область). Але досі вони існують лише в указах президента. Більше того, зараз Державне управління справами починає відкрито заявляти про необхідність скасування цих парків”, - розповіла активістка Дружини охорони природи "Зелене майбутнє” Ганна Вакуленко.

Ще один національно-природний парк - "Сіверсько-Донецький” у Луганській області - взагалі було скасовано рішенням суду.

"У той час, коли країни Європи розширюють території національних парків, розцінюючи їх як надбання та гордість нації, влада України інтенсивно їх скасовує. Загалом, середній відсоток заповідних територій у світі - близько 12% від загальної площі країни. В Україні заповідано лише 5% території. Це дуже низький рівень, який є ознакою байдужості керівництва країни до збереження нашого середовища існування”, - пояснив член Ради Національного екологічного центру України, завідувач лабораторії екологічної безпеки Національного авіаційного університету Ярослав Мовчан.

Екологи вказують не тільки на ліквідацію уже існуючих національно-природних парків, а й на значне сповільнення у створенні нових. Ситуація погіршилася і тим, що під час останньої адміністративної реформи була ліквідована Державна служба заповідної справи, яка опікувалася заповідними територіями України.

У зв’язку із появою стількох проблем у природно-заповідній галузі, представники громадських екологічних організацій закликали президента створити державний орган, який керуватиме заповідними територіями та вестиме плідну роботу щодо створення нових заповідників та нацпарків - Державне агентство заповідної справи.

Екологічні організації України, зокрема, Національний екологічний центр України, підготували відкриті листи до президента із вимогою поновити Держслужбу заповідної справи.

За матеріалами видання "Українська правда"

Категорія: На часі | Переглядів: 409 | Додав: fingert | Теги: ліквідація парків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz