Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 31 » Патріарх УПЦ КП Філарет освятив козацьку церкву на кордоні з РФ
12:09
Патріарх УПЦ КП Філарет освятив козацьку церкву на кордоні з РФ
У містечку Дружба (Ямпільський район, Сумська область) 28 травня відбулося освячення Свято-Миколаївської церкви, яке здійснив Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет, повідомляє для РІСУ Ірина Стегній.
Патріарху співслужили архієпископ Білгородський і Обоянський Іосаф, архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав, архієпископ Черкаський і Чигиринський Іоан, єпископ Сумський і Охтирський Мефодій, єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон, настоятель храму протоєрей Сергій та духовенство Сумської єпархії.
Як розповів меценат і натхненник побудови храму Микола Герасименко, від ідеї до втілення задуму минуло два роки.
Вони з дружиною Оленою Герасименко, яка за фахом інженер-конструктор, розробили проект, керуючись кресленнями древніх козацьких церков.
«Це козацький край, і ми – нащадки тих людей, хотіли побудувати церкву за давніми традиціями. Більше того, робота ще не завершена, і ми добудовуємо недільну школу, іконописну майстерню, трапезну, гостьову кімнату, а також уже в цьому році розпочнемо будівництво житла для священика та висадимо сад», - поділився планами Микола Герасименко й додав, що в Дружбі є задум звести пам’ятник всім воїнам-захисникам України, а також створити меморіальний комплекс на місці колишнього концентраційного табору, де було закатовано понад 18 тисяч осіб.
Олена Герасименко розповіла, що в храмі було встановлено справжній козацький іконостас, виконаний за давніми описами. Крім цього, тут є ікони, які прихожанки парафії оздобили бісером та кристалами «сваровскі».
Єпископ Сумський і Охтирський Мефодій розповів, що на місці нового храму була древня козацька церква. Її розібрали до фундаменту і на ньому збудували склад. Склад згорів, і на фундаменті, що залишився, збудували клуб. Але й він простояв недовго й розвалився сам собою.
«Це просто чудо Господнє, що в містечку Дружба так швидко був зведений храм. Цей регіон вважається депресивним, але люди багато жертвували на зведення церкви – бували дні, коли ми збирали до 50 тисяч гривень за один день», - говорить владика Мефодій.
В Дружбі є прикордонний пункт «Хутір Михайлівський». Це містечко вважається «північними воротами» України.
Після Божественної Літургії Патріарх нагородив тих, хто доклали зусиль до будівництва цього храму: Володимира Зайця – орденом святого Архистратига Михаїла, Миколу Герасименка – орденом святителя Миколая Чудотворця, Олену Герасименко – орденом святої великомучениці Варвари, а також вручив подяки майстриням, котрі вишивали ікони для храму. Після цього всі разом пройшли хресним ходом до пам’ятника Богдану.
На закінчення свого візиту на Сумщину Патріарх Філарет побував у селі Кам’янці Середино-Будського району, де поклав квіти до хреста на згадку про жертви Голодомору.

За матеріалами релігійно-інформаційної служби

<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Категорія: На часі | Переглядів: 437 | Додав: archinfo | Теги: освячення храму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz