Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Червень » 6 » Перенесення храму біля Десятинної
17:39
Перенесення храму біля Десятинної

Про це заявив депутат Київради Олександр Бригинець, повідомляє Українська правда з посиланням на Київ.comments.ua. Депутат назвав діяльність тимчасової каплиці УПЦ (МП) на території храму «бізнес-проектом».

"Церква, яка знаходиться в такому місці, має чималі прибутки. Люди, які приходять на місце Десятинної церкви і не знаходять там ніяких залишків, йдуть в ту церкву, платять якісь гроші. Там розгорнуто продаж сувенірів та релігійної атрибутики біля самого монастиря. Таким чином, це відверто бізнесовий проект.

І якщо ситуація не зміниться, то Київрада ініціюватиме спеціальне рішення про переселення цієї церкви в інше місце»,- запевнив О. Бригинець.

Як повідомляла РІСУ, на території Десятинного храму постійно з’являються будівельні вагончики, від власності на які відмовляються як центральні органи УПЦ (МП), так і археологи.

За словами депутата, після відповідних заяв представників КМДА археологи зазначили, що не мають стосунку до виставлених нещодавно біля Десятинної церкви будівельних вагончиків, і нагадали, що з самого початку представники Української Православної Церкви Московського Патріархату заявляли, що ці вагончики належать їй.

О. Бригинець висловив припущення, що вагончики насправді "це привід повернутися до теми розміщення там незаконно встановленої церковної споруди".

"Дуже сподіваюся, що все це дасть підстави відповідним органам домагатися того, щоб ця церква була демонтована і перенесена в інше місце", - зазначив Бригинець.

За його словами, якщо археологи офіційно не візьмуть відповідальності за встановлені будівельні вагончики, то Київрада ініціюватиме вивезення їх з території Десятинної церкви взагалі.

За матеріалами видання "Українська правда"

<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Категорія: На часі | Переглядів: 449 | Додав: archinfo | Теги: Десятинна церква | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz