Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 27 » Під Києвом знищують парк, де була садиба Булгакових
15:49
Під Києвом знищують парк, де була садиба Булгакових
Родина Булгакових на дачі в Бучі. 1913 рік. Фото з "Вокруг света"
Під Києвом знищується парк садиби, що належала батькові відомого письменника Михайла Булгакова.
У суботу на території парку в місті Буча, що під Києвом, робітники почали будувати паркан. На місці садиби, що є історичною пам'яткою, планується побудувати два приватних будинки.
Про це газеті "Сегодня" розповів місцевий житель Бучі Анатолій Бальчос, який вже не перший рік бореться зі спробами забудувати історичний парк. У міськраді Бучі заявили, що про будівництво... нічого не знають.
"Територія садиби - пам'ятка історії Київської області (його реєстраційний номер 1166). У 1991 році тут було встановлено пам'ятний знак", - розповідає Бальчос.
"У 2006 році Київська обладміністрація прийняла рішення зберегти садибу Булгакова в повному обсязі - 2,18 га. І щоб відчужувати її територію в 1 га і передати в користування приватним власникам, мови не було!", - обурюється він.
Землекористувач території садиби - Бутанська міськрада. У розпорядженні видання опинилася копія документу за підписом голови міськради Анатолія Федорука, в якому дається дозвіл на будівництво житлового будинку на земельній ділянці в 1 га, що розташована за адресою: вул. Вокзальна, 122-ж. Тобто на території парку садиби Булгакова.
Але сам Федорук розповів, що він... ніякого рішення по садибі Булгакова не виносив! "Боже збережи, ніякого! Жодного питання по виділенню землі, у тому числі і того, що стосується цієї території, не розглядалося. Навіть якби і розглядалося, то ніхто ще туди не заїжджав і нічого не будував. Якщо вони там роблять самоправно, то по всій суворості треба покарати", - сказав Федорук і пообіцяв розібратися.
Виданню вдалося дізнатися телефон людини, що представилася хазяїном ділянки. Анатолій, як він назвався, приїхав з Євпаторії і, за його словами, разом зі своїм партнером з Києва придбав цю ділянку під забудову. Правда, документи він показати відмовився, а щойно дізнався, що йому дзвонять журналісти, поклав трубку.
Садибу збудував у 1900 році батько письменника - професор Київської духовної академії Панас Іванович Булгаков.
Ділянку Булгаков придбав у поміщика Красовського, загальною площею в дві десятини (десятина дорівнює 1,09 га, тобто купив 2,18 га).
Родина була великою і дружною: у будинку жили семеро дітей, два племінники і дружина померлого брата Панаса Івановича. До наших днів будинок садиби не зберігся.

За матеріалами видання "Сегодня"
Категорія: На часі | Переглядів: 491 | Додав: fingert | Теги: Знищення парку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz