Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Лютий » 3 » Полтавський краєзнавчий музей зруйнується через «мерський будиночок»
00:42
Полтавський краєзнавчий музей зруйнується через «мерський будиночок»

Полтавський краєзнавчий музей зруйнується до наступної весни, якщо не вжити негайно заходів із його порятунку. Розповів заступник голови облдержадміністрації Андрій Баранов.
На думку обласного керівництва, причина — зведення поряд адміністративної будівлі міськвиконкому, яку полтавці називають ”мерським будиночком”.
Фахівці з Полтавського техуніверситету повідомили, що вони ставили на музеї спеціальні маяки. Ті показали — після початку будівництва тріщин побільшало.
— У Полтаві піднявся рівень ґрунтових вод по всьому центру. Садиба Котляревського потерпає, сусідні будівлі теж тріщать. У краєзнавчому музеї два роки тому була пожежа і воду лили на купола, по всьому периметру. Тож деформація фундаменту неминуча, — пояснює Анатолій Головков, директор харківського відділення Інституту інженерно-технічних та екологічних досліджень. — Однозначно говорити про те, що на деформацію вплинула ця споруда, не можна.
Харківські спеціалісти пропонують провести розвідку всього плато і збудувати 16 водозабірних свердловин.
— Економічно і технічно доцільніше захищати весь квартал вулиць Жовтнева — Леніна — Конституції, — зауважує Анатолій Омелянович. — Треба лікувати всю територію. Свердловини будуть збирати воду з комунікацій, підземних ходів, дощову. В усіх містах одна причина — протікають старі комунальні мережі. А Полтава в особливих умовах — у вас просадочні ґрунти. Вони особливо небезпечні, коли поступає вода.
Такої ж думки міське управління капітального будівництва. Обласна влада наполягає на зведенні кількаметрової стіни у ґрунті між адмінбудівлею і музеєм. Кажуть, вона вбереже його від подальшого впливу техногенних вод.
Андрій Баранов заявив, що готує звернення до уряду і генпрокуратури щодо порушення Полтавським міськвиконкомом законодавства про охорону пам’яток. Вважає, що введення будівлі в експлуатацію треба відкласти.
 
За метаріалами видання Gazeta.ua
Переглядів: 555 | Додав: fingert | Теги: руйнація, музей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz