Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2009 » Грудень » 20 » Порушники пам’яткоохоронного законодавства знищили 40 пам’яток архітектури
11:14
Порушники пам’яткоохоронного законодавства знищили 40 пам’яток архітектури

Наказом Мінрегіонбуду затверджено план заходів, спрямованих на відновлення діяльності Державного історико-архітектурного заповідника на виконання відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.11.2009 № 1338-р.
Василь Куйбіда приділив особливу увагу питанню збереження пам’яток історії та архітектури. За його словами, частішають факти порушення пам’яткоохоронного законодавства, дозволи на будівництво надаються без врахування містобудівного середовища, порушується дозволена поверховість і вимоги до збереження історичного середовища. Внаслідок цього, як поінформував Міністр, в Україні 40 пам’яток знищено.
Нагадаємо, Мінрегіонбуд розробив законопроект "Про збереження архітектурної та містобудівної спадщини", яким передбачено вдосконалення структури державного управління, контролю та системи збереження і використання архітектурної та містобудівної спадщини, у т.ч. історичних населених місць, історичних центрів, архітектурних ансамблів, об’єктів, внесених до Списку всесвітньої культурної і природної спадщини ЮНЕСКО.
У законопроекті передбачено упровадження комплексного вирішення архітектурно-містобудівних проблемних питань на території історичних та визначних місць, ефективного збереження та використання пам'яток архітектури та містобудування, удосконалення дозвільної системи на будівництво об’єктів містобудування на охоронних територіях, забезпечення ефективної реалізації генеральних планів розвитку історичних населених місць, раціонального використання їх територій, стимулювання інвестиційної діяльності фізичних та юридичних осіб, урахування приватних, громадських та державних інтересів у містобудівній діяльності на територіях історичних населених місцях.
Законопроектом пропонується чіткий розподіл повноважень між двома міністерствами: визначення МКТ центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини з питань забезпечення збереження та використання пам’яток історії, археології та мистецтва; Мінрегіонбуд - центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини з питань пам’яток архітектури, містобудування та садово-паркового мистецтва, як складової містобудівного середовища.

Переглядів: 638 | Додав: fingert | Теги: наказ Мінрегіонбуду, знищено 40 пам'яток, пам'ятки архітектури | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz