Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 27 » Повстання Ялти проти земельного беззаконня
10:32
Повстання Ялти проти земельного беззаконня
Сімферополь – Сьогодні в Ялті пройшов мітинг проти незаконної забудови міста. Кілька сотень ялтинців зібралися під стінами міської ради, щоб вимагати від місцевої влади припинення земельного беззаконня. Приводом для виступів стали вчорашні події на Полікурівському пагорбі, що неподалік центру Ялти. Там під час спроби загородити спірну земельну ділянку сталася сутичка між місцевими жителями, будівельниками і правоохоронцями. 
У четвер зранку близько 150-200 осіб у камуфляжі вивантажили на пагорб швелери, рулони колючого спірального дроту і монтажне обладнання. Вони намагалися обгородити ділянку розміром близько одного гектару. Жителі навколишніх районів, які уже кілька років борються проти забудови схилів пагорбу, викликали міліцію. Однак, виявилося, що серед прибульців були бійці «Беркуту». Люди намагалися завадити роботі будівельників, сталися сутички, під час яких постраждали п’ятеро людей, переважно, жінки.
Лише після втручання мера Ялти Сергія Брайка та його заступників, роботи були призупинені. «Беркутівці» повернулися до своїх казарм, а будівельники згорнули колючий дріт. Представники фірми-забудовника не змогли надати документи, кобрі б підтверджували право власності чи право використовувати цієї ділянку і покинули конфліктний пагорб.
Представники ініціативної групи «Полікурівська слободка» стверджують, що забудова тут незаконна і вони не допустять самозахоплення комерсантами цієї ділянки.
Захист – лише через протести
На мітинг під стіни ялтинської міськради прийшли представники «Полікуровської слободки», ініціативних груп і громадських організацій Алупки, Сімеїзу, Гаспри, Гурзуфу, Василівки та інших населений пунктів Південного узбережжя Криму, де бізнес-структури всіма способами намагаються захопити землю. Один із організаторів мітингу Григорій Тараненко сказав Радіо Свобода, що ялтинці хочуть привернути увагу громадськості України до ситуації, коли олігархічні клани країни фактично «купують» органи державної влади – суди, прокуратуру, міліцію, щоб захищати свої бізнес-інтереси. Він проголосив створення в Ялті Громадянських комітетів самозахисту – як «форми прямого народовладдя».
У міськраді сказали, що ялтинський міський голова Сергій Брайко вважає дії фірми-забудовника незаконними. Разом з тим, юрист цієї компанії, зареєстрованої в Гаспрі, але з дніпропетровським корінням капіталу, заявив, що забудовник має усі дозвільні документи. Тим часом місцеві оглядачі прогнозують, що з наближенням літа, а значить курортного сезону, подібні конфлікти почастішають. Зокрема, слід очікувати повторення минулорічних протестів населення проти встановлення парканів на пляжах і підступах до моря.
 
За матеріалами "Радіо Свобода” 


Категорія: На часі | Переглядів: 507 | Додав: fingert | Теги: Ялта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz