Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Квітень » 24 » Про чергове засідання щодо Адріївського узвозу
19:14
Про чергове засідання щодо Адріївського узвозу
Відбулося чергове засідання Урядової комісії по Андріївському узвозу
Нещодавно у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося чергове засідання Урядової комісії з питань законності знесення будинків та проведення будівельних робіт на Андріївському узвозі у Києві.
Передував засіданню комісії виїзд на місце з безпосереднім ознайомленням зі станом справ на об’єктах. Розглянувши усі зібрані документи та результати безпосереднього огляду, комісія дійшла висновку, що у діях забудовника відсутні порушення законодавства. Зокрема, дотримано норм законодавства у сфері охорони культурної спадщини, містобудування, будівельних норм і правил з питань виконання підготовчих робіт по вулицях Фролівській, 9 – 11 та Андріївському узвозі, 10-б у Подільському районі столиці. Разом із тим, за результатами роботи Комісії, замовник погодився із пропозицією переглянути архітектурні рішення проекту, а також за результатами доопрацювання та з урахуванням пропозицій громадськості Києва змінити цільове призначення майбутнього об’єкта.
Крім того, наразі Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва продовжує проведення детальних перевірок дотримання вимог законодавства, державних будівельних стандартів і правил під час реставрації та реконструкції окремих об’єктів, а також виконання робіт із опорядження фасадів існуючої забудови на Андріївському узвозі.
Комісія також відзначила, що зміни до законодавства, які посилюють відповідальність за порушення у сфері охорони культурної спадщини, розроблені Міністерством культури України за дорученням Президента України. Цей законопроект зараз перебуває на погодженні у міністерствах, інших центральних та місцевих органах виконавчої влади.
За повідомленнями ЗМІ, компанія «Еста-Холдинг», яка є забудовником ділянки прилеглої до узвозу, оголосила про створення з числа небайдужих киян спеціальної Громадської ради, а також запустила веб-сторінку, де в режимі он-лайн транслюється все, що відбувається на ділянці будівництва. Процес створення Громадської ради та зміни проекту під її наглядом, а також голосування власне за проект відбуватиметься за допомогою інтернет-сторінки www.andreevskiy.com.ua, а також в соціальних мережах.

Коментар видання "Будівельні питання": 12 березня 2011 року набрав чинності Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності" яким значно спрощено дозвільну процедуру для забудовників. Щоб не порушувати закон його необхідно змінити. Закони встановлює держава, а держава - це влада домінуючої частини населення, яка здійснює владу, насамперед, у своїх інтересах.
Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 396 | Додав: archinfo | Теги: Андріївський узвіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz