Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Квітень » 18 » Про реєстр осіб, які вчинили корупційне правопорушення
22:28
Про реєстр осіб, які вчинили корупційне правопорушення
Наказ Міністерства юстиції України від 11.01.2012 № 39/5 "Про затвердження Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення"
Міністерство юстиції здійснило державну реєстрацію положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Положення було затверджене наказом Мін’юсту та підписане Міністром юстиції Олександром Лавриновичем. (Наказ Міністерства юстиції України від 11.01.2012 № 39/5 "Про затвердження Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення").
Положенням про Реєстр визначено порядок, відповідно до якого формуватиметься та вестиметься Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Згідно з наказом Мін’юсту, до 1 лютого 2012 року мають бути завершені роботи щодо програмного забезпечення Реєстру. Держателем Реєстру виступатиме Міністерство юстиції України. Реєстр являтиме собою електронну базу даних, яка міститиме відомості про осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
У Реєстрі забезпечуватиметься єдиний облік осіб, які вчинили корупційні правопорушення та були притягнуті до кримінальної, адміністративної чи цивільно-правової відповідальності за корупційне правопорушення. Підставою для внесення до Реєстру відомостей про особу буде рішення суду, яке набрало законної сили, або наказ про накладання на особу дисциплінарного стягнення за вчинення корупційного правопорушення.
Право доступу до інформації, а також право вилучати чи вносити відомості у Реєстр матимуть Міністерство юстиції та його територіальні підрозділи – Головні управління юстиції в областях, АР Крим, містах Києві та Севастополі.
До Реєстру вноситимуться такі відомості про осіб, як: місце роботи, посада на час вчинення корупційного правопорушення; стаття Кримінального кодексу або Кодексу про адміністративні правопорушення, відповідно до якої особу притягнуто до відповідальності; склад корупційного правопорушення; дата набрання законної сили судовим рішенням про притягнення особи до відповідальності за корупційне правопорушення; дата, номер судового рішення, номер судової справи, найменування суду, який ухвалив (постановив) судове рішення про притягнення особи до відповідальності за корупційне правопорушення; реквізити наказу про накладання дисциплінарного стягнення; підстава та дата зняття, погашення судимості або дисциплінарного стягнення тощо.
Відомості з Реєстру підпадатимуть під дію Закону «Про захист персональних даних».
Так, відомості з Реєстру надаватимуться виключно на запит державних органів, органів місцевого самоврядування з метою проведення спеціальної перевірки відомостей про осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Також відомості надаватимуться правоохоронним органам – у разі необхідності отримання такої інформації в рамках кримінального або адміністративного провадження.
Крім того, інформація, що міститься в Реєстрі, використовуватимуться для аналізу щодо сфер державної політики та посад з найбільшими корупційними ризиками. Як відомо, Президент України своїм Указом від 5 жовтня 2011 року № 964/2011 доручив Мін’юсту сформувати Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Указ було видано з метою забезпечення виконання Закону України«Про засади запобігання і протидії корупції».
Коментар видання "Будівельні питання": нормативно-правовий акт для посилення інтроспективного диктату. Посадовий оклад державного службовця на посаді "головний спеціаліст" складає 1015 грн. (чистими менше 1000 грн.). Раз на півроку може бути премія у розмірі до 500 грн., а може і не бути. Якщо є вислуга, додавайте до зарплати по 100 грн. через кожні три роки. Не буде корупції, буде саботаж.

Завантажити можна тут

Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 499 | Додав: archinfo | Теги: корупція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz