Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Лютий » 11 » ПРОРІЗНА: Достукатися до влади - значить достукатися КУЛАКАМИ
00:22
ПРОРІЗНА: Достукатися до влади - значить достукатися КУЛАКАМИ
На даний момент на Прорізній гуркіт: близько 50 активістів та місцевих мешканців з різних незаконних забудов міста стукають у металевий паркан, що огороджує будівництво на Прорізній. Акція прямої дії має назву «Достукатися до влади». Люди хочуть врешті-решт домогтися від Київської влади повної документації або пояснень про те, що саме і на яких підставах будують під їхніми вікнами, та чому влада прикриває незаконну забудову попри порушення законодавства та численні протести. Мешканці запрошують усіх стати свідками беззаконня, що чиниться під прикриттям Київської влади.
Після скандальних акцій протесту та втручання міліції забудовник все-таки поновив роботу. Сьогодні було затримано міліцією одного з активістів, за те, що він писав на паркані забудови «Я та моя команда, з повагою киянам».
Будівельні роботи в сквері ведуться з 7 ранку до 22 вечора. Працює важка техніка та вирито глибокий котлован, хоча забудовник запевняв, що мова взагалі йде про літній легкий павільйон під заклад харчування. На місті весь час тримають варту місцеві, активісти та журналісти.
Нагадаємо, що віднедавна прокуратура Києва опротестувала рішення Київради про передачу в оренду ТОВ "Парус” земельної ділянки на вул. Прорізній, 3-5. Згідно з документом, це рішення є незаконним і підлягає скасуванню, оскільки суперечить законам про планування і забудову територій, про основи містобудування, про землеустрій та земельному кодексу. Прокуратура встановила, що проект не отримав висновку експертизи землевпорядної документації, не був погоджений з органами архітектури, санітарно-епідеміологічної служби, природоохоронним органом. Крім того, за інформацією прокуратури, передана в оренду ділянка знаходиться в межах архітектурної охоронної зони та розташована в зеленій зоні, де дозволяється будівництво лише споруд рекреаційного призначення.
У повідомленні наголошується, що цей прокурорський протест зупиняє дію прийнятого рішення Київради.
10 липня 2003 року Київрада передала ділянку площею 11 соток по вул. Прорізній, 3-5, ТОВ "Парус” в оренду на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування підприємства громадського харчування. Конфлікт між мешканцями і забудовником розгорівся в кінці січня 2010 року, коли забудовник встановив паркан на території скверу.

Марія Лебедєва

Переглядів: 567 | Додав: fingert | Теги: самочинне будівництво, дерибан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz