Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2013 » Грудень » 20 » Реакція на зупинку сміттєпереробного заводу в Рівненському районі
21:13
Реакція на зупинку сміттєпереробного заводу в Рівненському районі
Як відомо, з 1 грудня 2013 року зупинився сміттєпереробний комплекс розташований на території Шпанівської сільської ради Рівненського району афілійованими особами якого є Рівненський міський голова Хомко Володимир Євгенович та депутат Рівненської міської ради Євтушенко Святослав Ігорович. За повідомленнями ЗМІ зупинка заводу відбулася за рішенням акціонерів у зв'язку з тим, що держава прирівняла переробку відходів до діяльності природних монополій і видобутку надр, а тому всіх працівників заводу звільнено. Керівник заводу Євтушенко Святослав Ігорович традиційно поскаржився на недосконалість вітчизняного законодавства, а Рівненський міський голова Хомко Володимир Євгенович повідомив громадськості про негативні екологічні та економічні наслідки від закриття заводу. Директор заводу Євтушенко Святослав Ігорович зауважив, що відходи тепер будуть вивозитись на полігон де вони будуть лежати мертвим вантажем, а також не полишає надію щодо прийняття проекту Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері поводження з побутових відходами, зареєстрований за № 2295 від 14.02.2013 та включеного до порядку денного з № 158-VII від 02.04.2013. Лобістами зазначено проекту закону є депутати Верховної Ради України депутати від "Партії Регіонів" Льовочкіна Ю.В., Сальдо В.В., Продивус В.С. Подання комітету вручено 05.11.2013.
Головне науково експертне управління Апарату Верховної Ради України в своєму висновку до законопроекту (реєстр. № 2295 від 13.09.2013) запропонувала Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні відхилити. Правозахисна група "Fingert & Law Corporation" погоджується з таким висновком та вважає нарікання представників органу місцевого самоврядування некоректними. Зокрема, законопроектом пропонується утвердити монопольне становище виконавців послуг з вивезення та утилізацією відходів на ринку надання таких послуг, а саме: введення додаткових нічим не обґрунтованих тарифів за надання послуг з вивезення побутових відходів; введення терміну "економічного обґрунтований тариф " ввівши інвестиційну складову в прибуток підприємства, що суперечить економічній природі цього поняття, яке за своєю суттю належить до витрат; введення корупційної складової в особі посадових осіб органу місцевого самоврядування, які послуг з вивезення побутових відходів не надають, в двосторонній договір між виконавцем послуг та споживачем; введення адміністративної відповідальності для суб'єктів господарської діяльності та громадян України за неукладення договору на вивезення побутових відходів з визначених органом місцевого самоврядування виконавцем послуг, що загалом суперечить нормам цивільного права, зокрема ст. 231 ЦК України.
Доповнимо висновок тим, що громадяни не є джерелом утворення побутових відходів, оскільки громадянство не співвідноситься з утворенням побутових відходів.
Щодо позиції Рівненського міського голови та депутата Рівненської міської ради зазначимо наступне.
Юридична компанія ТОВ "УКРЕКО-ІНДАСТРІ" за статутною діяльністю не займається побутовими відходами, й відповідно не має та не може у такому правовому статусі отримати ліцензію на утилізацію побутових відходів. Учасники товариств з обмеженою відповідальністю не є акціонерами. Товариства з обмеженою відповідальністю іноземні інвестори використовують для виведення свої прибутків, тобто як прокладку. Такі товариства з обмеженою відповідальністю добувають сланцевий газ в США, та є такими самими інвестиційними прокладками. Відповідно, такі товариства матеріальних активів практично не мають (канцелярське приладдя, веб-сайт), а тому не мають активів для відшкодування завданих збитків споживачам. Відтак, створюються  нерівні умови договору між споживачем та виконавцем послуг. Спалювання побутових відходів є прибутковим, але екологічно шкідливим способом знешкодження побутових відходів. Рівненський міський міський голова переймається проблемами Шпанівської сільської ради та комерційного господарського товариства, що свідчить про корупційну складову.
Правозахисна група "Fingert & Law Сorporation" врахує позицію представників органу місцевого самоврядування в позові про заборону діяльності ТОВ "Санком-Рівне", яке зареєстроване за тією ж адресою, що і ТОВ "УКРЕКО-ІНДАСТРІ" та має одного керівника, а саме Євтушенка Святослава Ігоровича.

                                                        "Fingert & Law Corporation"
 
Категорія: Життя групи | Переглядів: 406 | Додав: archinfo | Теги: ТОВ Cанком-Рівне, корупція, Рівне, закриття сміттєпереробного заводу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz