Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 29 » Реставратори Вірменської церкви у Львові отримали "Кришталеву цеглину"
11:38
Реставратори Вірменської церкви у Львові отримали "Кришталеву цеглину"

Як розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, «Кришталева цеглина» – це нагорода, яку призначають вже впродовж 10 років за найкращу інвестицію в будівництво або реставрацію по обидва боки східного кордону Європейського Союзу.

У прес-службі Львівської міської ради повідомили, що нагороди отримали виконавець реставраційних робіт – ТзОВ «Стелла», проектант – інститут «Укрзахідпроектреставрація» та інвестор (управління охорони історичного середовища Львівської міської ради). Вручення нагород відбулося у Любліні (Польща).

Цьогоріч реставратори працювали над відновленням фасаду церкви. Також відреставровано вікна, обрамлення, металеві огородження на вікнах, відреставровано чотири брами. На одній з них відтворено новий хрест, який був повністю втрачений. Для усіх робіт з міського бюджету виділено 1,5 млн грн.

Наступного року тут заплановано виконати роботи з впорядкування двору, який з’єднує вул. Вірменську та вул. Лесі Українки, відреставрувати пам’ятну колону з фігурою святого Христофора.

Вірменський собор – пам'ятка архітектури національного значення, що належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Найдавнішу частину храму збудовано у другій половині XIV століття (1363-1370 років) майстром Дорінгом за зразком церкви в Ані – давній столиці Вірменії. Середня частина прибудована в XVII ст., західна з виходом на вул. Краківську збудована в ХІХ ст. В 20-тих роках ХХ ст. стіни храму поліхромовані унікальними розписами Яна Генрика Розена. Церква була і залишається громадським і релігійним центром вірменської громади Львова.

За матеріалами прес-служби Львівської міської ради

Категорія: На часі | Переглядів: 401 | Додав: fingert | Теги: Кришталева цеглина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz