Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2014 » Жовтень » 30 » Рівненську міську раду та її виконавчий комітет подано до суду за корупційну бездіяльність поєднану з некомпетентністю
11:30
Рівненську міську раду та її виконавчий комітет подано до суду за корупційну бездіяльність поєднану з некомпетентністю

Юрист видання ,,Земля та будівництво" Юрій Мачулянський 29.10.2014 звернувся до Рівненського міського суду Рівненської області з позовом до Державної казначейської служби України, Рівненської міської ради, Виконавчого комітету Рівненської міської ради треті особи: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, прокуратура м. Рівне, управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради, ТОВ ,,Санком-Рівне", ТОВ ,,Снек-Експорт", ПАТ ,,Житомирський маслозавод" про відшкодування шкоди завданої корупційною бездіяльністю поєднаної з некомптетентністю. Мова йде про порушення права позвивача на об'єктивний, всебічний та вчасний розгляд його звернення, не скасовано та не змінено оскаржуване рішення у зв'язку з невідповідністю законодавству, не вжито заходів до припинення неправомірних дій, не усунуто причини які сприяють порушенням. Зокрема, 17.09.2014 у зв'язку з нав'язуванням державою в особі органу місцевого самоврядування без контейнерного способу вивезення твердих побутових відходів, в тому числі шляхом введення адміністративної відповідальності за відмову укладати договір на без контейнерний вивіз побутових відходів, а також відсутності схеми санітарного очищення міста Рівне, керуючись частинами 4,5,6      ст. 35-1 Закону України ,,Про відходи", як особа яка є громадянином держави Україна, Юрій Мачулянський звернувся до органу місцевого самоврядування про заборону обслуговування району його проживання без контейнерним способом у зв'язку з відсутністю контейнерних майданчиків, контейнерів та урн для побутових відходів. З істотними порушеннями Закону України ,,Про звернення громадян" органом місцевого самоврядування за підписом Рівненського міського голови Хомка В.Є. було надано відповідь-відписку не по суті питань зазначених у зверенні та відмовлено у задоволені звернення. В судовому процесі також буде розглядатись питання бездіяльності прокуратури м. Рівне щодо введення Рівненською міською радою в м. Рівне адміністративної відповідальності для громадян за неукладення договору на без контейнерний вивіз твердих побутових відходів ТОВ ,,Санком-Рівне". Зазначене комерційне підприємство займається в м. Рівне виключно без контейнерною діяльністю за корупційної бездіяльності органу місцевого самоврядування та органів прокуратури. Позовні вимоги сформовано наступним чином.

1. Стягнути на користь позивача з держави в особі ДКСУ шляхом списання з його розрахункового рахунку 77, 38 гривень матеріальної шкоди та 20 000 гривень моральної шкоди.

2. Визнати протиправною бездіяльність Рівненської міської ради та Виконавчого комітету Рівненськї міської ради.

3. Зобов'язати Рівненську міську раду розглянути питання щодо виключення пункту 4.1.2 з Правил благоутсрою м. Рівного, затверджених рішенням Рівненської міської ради від 28.04.2011 № 512.

4. Зобов'язати Рівненську міську раду та Виконавчий комітет Рівненської міської ради заборонити без контейнерну діяльність з вивезення твердих побутових відходів в м. Рівне, зокрема в районі проживання позивача.

5. Визнати відсутність повноважень в Рівненської міської ради на введення в м. Рівне адміністративної відповідальності за неукладення договору на вивезення твердих побутових відходів.

Судовий процес є відкритим, а тому на процес запрошуються всі бажаючі та засоби масової інформації. Про перебіг процесу громадаскість буде інформуватись через сайт видання ,,Земля та будівництво" www.archinfo.ucoz.ua.

Зазначений позов подано в межах наукового дослідження яке проводить Юрій Мачулянський на тему: ,,Філософсько-правовий аналіз антикорупційної політики в Україні".

                                                   "Земля та будівництво"

Категорія: Життя групи | Переглядів: 700 | Додав: archinfo | Теги: Виконавчий комітет Рівненської місь, корупція, ТОВ Санком-Рівне, Рівненська міська рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz