Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Вересень » 6 » Руйнувати пам’ятки дозволила …львівська влада!
21:12
Руйнувати пам’ятки дозволила …львівська влада!
Начальник управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Василь Іванівський дав дозвіл на розбирання новознайдених археологічних пам’яток на вул. Федорова у Львові, назвавши це «пам’яткоохоронними заходами.

«… У відповідності до існуючого памяткоохоронного законодавства управління охорони культурної спадщини облдержадміністрації, з метою забезпечення проведення необхідних заходів щодо виявлених об’єктів, їх наукового вивчення та дотримання методичних вимог щодо дослідження культурних шарів до материка, дозволяє проведення розбирання підземних фундаментних конструкцій….», – йдеться, зокрема, у документі, підписаному п. Василем Іванівським 27.08.10 р. № 1/4166.

За дозволом Василя Іванівського, забрати розібрані знахідки має скандально відома своєї діяльністю дирекція Музею народної архітектури і побуту у Львові, тоді як за угодою із керівником археологічних досліджень п.Остапом Лазурком, на якого був виданий відкритий лист, знайдені артефакти мали б передати Винниківському краєзнавчому музею. Відтак сумнівно обґрунтований дозвіл не дає, на думку пам’яткозахисників, вважати його за легітимний, тим паче, що він відкриває шлюз для зведення, по-суті, 7-поверхового будинку на місці втрачених пам’яток.

Дозвіл Василя Іванівського викликав неабияке здивування пам’яткозахисників, які публічно звертають увагу прокуратури на офіційний документ, що дає добро інвестору спорудження готелю на руйнування підземних фундаментних конструкцій, нехтуючи вимогами пам’яткоохоронного законодавства зберігати та музеєфікувати знахідки, виявлені під час археологічних досліджень.

Окрім того, пам’яткозахисники звертають увагу прокуратури і на неналежне інформаційне наповнення паспорта об’єкту будівництва. Так, згідно із Постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 р. N 1104 на стенді має бути «Інформація про надання дозволу на виконання будівельних робіт (реєстраційний номер, дата видачі, строк дії дозволу, найменування та номер телефону інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка видала дозвіл на виконання будівельних робіт і здійснює контроль за будівництвом об’єкта) та відомості про найменування об’єкта, зображення об’єкта та його основні техніко-економічні показники, замовника, проектувальника, підрядників, відповідального виконавця робіт, відповідальних за здійснення авторського і технічного нагляду осіб розміщуються на стенді завдовжки не менш як 1,5 метра і завширшки не менш як 1 метр, що встановлюється на будівельному майданчику в доступному для огляду місці».






За матеріалами видання "ЗІК"
Категорія: На часі | Переглядів: 439 | Додав: fingert | Теги: археологічні дослідження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz