Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Скільки треба рішень судів для дельфінарію “НЕМО”?
08:33
Скільки треба рішень судів для дельфінарію “НЕМО”?

Дельфінарії, що мов гриби виросли у всіх великих містах України, привернули до себе увагу не тільки відвідувачів – дітей та їх батьків, але і контролюючих органів та екологічних активістів.

Останніх цікавлять питання походження дельфінів, які занесені до Червоної книги України та знаходяться на межі зникнення по всьому світу, утримання їх в тісних басейнах та умовах, далеких до природних, відсутності документів та дозволів на утримання диких тварин та використання їх у видовищних заходах та інші.

До таких застережень були додані ще і питання законності спорудження та експлуатації будівель дельфінаріїв.

Загальний висновок такий: більшість дельфінаріїв в Україні функціонують із порушеннями законодавства. Не став винятком і дельфінарій "Немо”.

З літа 2009 року дельфінарій "Немо” у Києві функціонує незаконно. Свідченням цьому є висновки контролюючих органів та судів.

Згідно з висновком Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Києві, дельфінарій ТзОВ "Нерум” споруджений без дозволу на виконання будівельних робіт та затвердженої в установленому порядку проектної документації, та відповідно не вводився в експлуатацію.

Нашій організації, яка впродовж двох років займається проблемами законності утримання дельфінів та функціонування дельфінаріїв по всій Україні, стало відомо, що ТзОВ "Нерум” спорудило дельфінарій на чужій земельній ділянці, практично здійснивши самозахоплення землі.

Як результат, ДП "Ардал”, яке є власником даної земельної ділянки, звернулось до господарського суду Києва з позовом до ТзОВ "Нерум” про приведення земельної ділянки у придатний для її цільового використання стан шляхом знесення самовільно збудованих на ній об’єктів нерухомості.

У відповідь на такий позов ТзОВ "Нерум” звернулось до суду із зустрічним позовом, в якому просило суд визнати за ним право власності на частину нежитлової будівлі дельфінарію, яка розташована за адресою: м. Київ, пр.-т. Ак. Глушкова, 9. Проте такий позов суд повернув без розгляду.

Щодо позову власника земельної ділянки, то в результаті судових засідань було вирішено його позовні вимоги задовольнити повністю, та зобов’язати ТзОВ "Нерум” звільнити самовільно зайняту земельну ділянку.

Не маючи бажання виконувати такі рішення, "Нерум” намагався звертатися до суду у квітні 2010 року із проханням про відкладення виконання рішення суду до 1 жовтня 2010 року, проте суд не дозволив таку відстрочку.

Виникає питання – як на сьогодні функціонує дельфінарій "Немо”, незважаючи на однозначне рішення суду?

Нам також відомо, що до суду зверталась і Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю до ТзОВ "Нерум” про знесення самочинно забудованої будівлі дельфінарію. Проте через недоліки, позовну заяву не було прийнято судом до розгляду.

На жаль, в нашій правовій державі недостатньо наявності одного рішення суду, щоб припинити повністю незаконну підприємницьку діяльність, яка ще й може становити загрозу для життя та здоров’я дітей.

Ольга Мелень, керівник юридичного відділу МБО "Екологія-Право-Людина”.

За матеріалами видання "Українська правда"

Категорія: На часі | Переглядів: 429 | Додав: fingert | Теги: Дельфінарії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz