Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Травень » 31 » Спіч Близнюка для "шарозалежних" іпотечників
16:07
Спіч Близнюка для "шарозалежних" іпотечників
Публікуємо спіч Близнюка щодо пільгової іпотеки для "шарозалежних" без купюр і змін.
"Реалізація соціальної ініціативи Президента по здешевленню іпотеки для забезпечення доступним житлом громадян, як потребують поліпшення житлових умов має виняткове значення не тільки для економіки. Перш за все це розвиток, збереження і покращення головного ресурсу країни – соціального капіталу та людських ресурсів. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, у четвер, 31 травня, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.
«Здешевлення іпотеки – унікальний шанс для економічного зростання та розвитку суспільства. Синергетичний ефект від досягнення одразу трьох цілей. Завершення житлових довгобудів та підйом будівельної галузі через формування платоспроможного попиту. Мультиплікаційний ефект для економіки – коли одне робоче місце в будівництві створює іще шість у суміжних галузях. Відновлення кредитування та пожвавлення ринку фінансових послуг, як перший і безпосередній наслідок реалізації. І, найголовніше – вирішення житлової проблеми найбільш соціально активної частини громадян», – сказав Анатолій Близнюк.
За його словами, програма здешевлення іпотеки особливо сильний результат дасть у стратегічній перспективі, на яку вона і розрахована. Головний об’єкт у рамках чинного порядку – довгобуди, які з’явилися після настання фінансової кризи та на добудову яких у забудовників бракує коштів. Але не всі об’єкти мають високу ступінь готовності, бажану для участі у програмі, є деяка частина проблемних, а найголовніше – вільних площ у довгобудах не вистачить для задоволення нового попиту. Тому програма здешевлення іпотеки передбачає розвиток будівництва соціального житла.
«Без заділу будівельна галузь зростати не може у будь-якій, навіть найуспішнішій країні. Тому місцеві органи влади вже зараз повинні забезпечити відведення земельних ділянок під будівництво доступного житла, які мають всю необхідну інженерно-транспортну інфраструктуру. Низка необхідних доручень Урядом уже надані в минулому та на початку цього року», – наголосив очільник Мінрегіону.
Безпосередня робота із громадянами, які хочуть і можуть взяти іпотечний кредит із частковою компенсацією відсотків будуватиметься за принципом «єдиного вікна». Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, у четвер, 31 травня, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.
«У регіонах діятимуть офіси за принципом «єдиного вікна». В обласних центрах вони створюватимуться на базі регіональних відділень Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, або інших розпорядників коштів нижчого рівня. В інших населених пунктах – на базі місцевих відділень банків», – сказав Анатолій Близнюк.
За його словами, громадянин, прийнявши рішення взяти іпотечний кредит із частковою компенсацією відсоткової ставки повинен просто прийти туди із мінімально необхідним набором документів. Це, зокрема, оригінал і копія паспорта, копія реєстраційного номера облікової картки платника податків, довідка про склад сім'ї, копія свідоцтва про шлюб (за наявності), копія свідоцтва про народження дитини (дітей) (за наявності), довідка «Форма-3» з ЖЕКу, або довідку від паспортиста гуртожитку чи договір про найм квартири встановленого зразка – якщо громадянин не «стоїть на черзі» (або довідку про перебування на обліку громадян, які потребують відповідно до законодавства поліпшення житлових умов), документи про доходи позичальника та членів його сім’ї за останні шість місяців.
У «єдиному вікні» одночасно працюватимуть представники облдержадміністрації або розпорядника коштів нижчого рівня, банку та забудовника. Громадянин одразу отримує вичерпну консультацію, може почати вибір житла, у разі бажання взяти участь та відповідності встановленим вимогам до позичальника – залишає документи для опрацювання та контактні дані.
«Усі подальші дії здійснюються між місцевою владою (розпорядником коштів), банком та забудовником, переважно в електронній формі. Громадянина запрошують до офісу «єдиного вікна» для підписання трьох договорів після необхідних процедур ухвалення та погодження рішень, які здійснюють місцева влада, банк та забудовник», – наголосив очільник Мінрегіону".
Чим ближче до виборів тим більше популізму. Не забуваймо й про позитивно-мотиваційне залучення осіб з низьким інтелектом до даної форми ПРавління.

"Будівельні питання"
Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 483 | Додав: archinfo | Теги: іпотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz