Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 26 » Створення сприятливого інвестиційного клімату – один із пріоритетів Мінрегіонбуду
17:06
Створення сприятливого інвестиційного клімату – один із пріоритетів Мінрегіонбуду
Одним з пріоритетів діяльності Мінрегіонбуду, виходячи з його повноважень, стане створення сприятливого інвестиційного клімату. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, виступаючи на розширеній нараді відомства, на якій обговорювали питання невідкладних заходів щодо стабілізації діяльності будівельної галузі та розвитку житлового будівництва.
Однак Володимир Яцуба поінформував про певні труднощі, які можуть завадити належній реалізації інвестиційних проектів. «Перша найбільш слабка ланка – служба замовника. В управліннях капітального будівництва областей працює близько 1000 осіб, а обсяг освоєних коштів через ці структури – лише 1% від їх загального обсягу по країні. За радянських часів майже 100% капітальних вкладень у житло, цивільну сферу йшло через УКБ, а нині кошти розпорошуються на відділи культури, охорони здоров’я, освіти, тощо. Прошу зробити висновки», - констатував Міністр. На його думку, треба невідкладно створювати госпрозрахункові УКБ, підпорядковані органам місцевої виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.
Незадоволений Міністр і кадровим складом, який забезпечує містобудівний процес.
«Із 465 головних архітекторів районів 306, або 66%, не мають вищої спеціальної освіти, а із 162 архітекторів міст 84, або 52%, також не архітектори за освітою. Наприклад, у Бобринецькому районі Кіровоградської області на посаді архітектора – бухгалтер, Бердичівському районі Житомирської області – хімік-технолог, Олександрівському районі Донецької області – вчений-агроном», - зазначив Володимир Яцуба. Він звернувся до керівників областей, міських голів з проханням навести у цьому питання порядок
Для залучення інвестицій, за словами очільника Мінрегіонбуду, необхідно мати належне проектне поле. «За три останні роки напрацьована проектна документація, експертиза якої проведена Мінрегіонбудом і яка підлягає затвердженню Урядом, загальною вартістю 225 млрд. грн. Це, як правило, стратегічні об’єкти вартістю 100 млн.грн. та більше. Вони охоплюють паливо-енергетичний комплекс, транспортну інфраструктуру, об’єкти інженерної інфраструктури, об’єкти в рамках підготовки до Євро-2012, соціальної сфери», - поінформував Володимир Яцуба і наголосив керівникам областей і міським головам на необхідності вже сьогодні працювати з інвесторами, виходячи з названого переліку інвестиційних об’єктів.
 
За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду
 
Категорія: Погляд | Переглядів: 516 | Додав: fingert | Теги: Яцуба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz