Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Суд виправдав екс-міністра Василя Куйбіду
18:41
Суд виправдав екс-міністра Василя Куйбіду
Екс-міністр регіонального розвитку Василь Кубіда у лютому цього року ще очолював урядові наради. Судді не знайшли складу злочину у діях екс-міністра регіонального розвитку, який працював в уряді Юлії Тимошенко. СБУ звинувачувала колишнього урядовця у корупції.
Зокрема, екс-урядовцю закидали порушення законодавства при призначенні на посаду начальника Державного архітектурно-будівельного контролю у Рівненській області на початку цього року, - буцімто, призначення на цю посаду має відбуватися лише після проведення конкурсу.
"Закон про державну службу передбачає, що якщо погодження призачення чиновника відбувається з головою облдержадімінстації, то тоді не проводиться ніякої конкурсної процедури. До мене всі призначення відбувалися саме так. Людина, яку я призначив, пропорацювала місяць, її звільнили, і псля цього призначили теж без конкурсу іншу людину. Василь Куйбіда, екс-міністр регіонального розвитку".
Сам пан Куйбіда наполягав, що процедура призначення чиновника у обласне управління не передбачала і не передбачає проведення конкурсу, а відтак, його дії були цілком законними. Він також розцінював порушення справи проти себе як політичні репресії.
"Закон про державну службу передбачає, що якщо погодження призначення чиновника відбувається з головою облдержадміністрації, то тоді не проводиться ніякої конкурсної процедури. До мене всі призначення відбувалися саме так. Людина, яку я призначив, пропрацювала місяць, її звільнили, і після цього призначили теж без конкурсу іншу людину," - заявляв Василь Куйбіда у серпні, коли справу проти нього було подано на розгляд Шевченківського районного суду Києва.
Тепер цей суд дійшов висновку, що у діях екс-міністра не було складу правопорушення, і закрив провадження у справі СБУ проти Василя Куйбіди.
Василь Куйбіда - не єдиний міністр із уряду Юлії Тимошенко, який наразився на звинувачення у корупції.
У Чехії чекає на рішення щодо політичного притулку екс-міністр економіки Богдан Данилишин, якого в Україні звинувачують у зловживанні службовим становищем, і проти якого Генеральна прокуратура порушила три кримінальні справи, об’єднані в одне впровадження. Зокрема, колишнього урядовця звинувачують у порушенні процедури державних закупівель при розбудові аеропорту Бориспіль.
На захист Богдана Данилишина у відкритому листі до президента звернулися кілька членів Національної академії наук, які назвали екс-міністра "талановитим вченим-економістом, який зробив значний внесок у вирішення актуальних проблем дослідження розвитку національної економіки".
Крім того, у зв’язку із розслідуванням справи про, начебто, незаконне вилучення газу, що належав компанії РосУкрЕнерго, яке відбулося згідно із україно-російськими газовими угодами від січня 2009 року, укладеними прем’єр-міністрами Юлією Тимошенко та Володимиром Путіним, було затримано колишнього першого заступника керівника "Нафтогазу" Ігоря Діденка та екс-начальника Державної митниці Анатолія Макаренка , яких звинувачують у "службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки." За цією ж справою на допити до СБУ та Генпрокуратури неодноразово викликався екс-віце-прем’єр Олександр Турчинов.
Крім того, екс-прем’єра Юлію Тимошенко також кілька разів викликали на допит у Генеральну прокуратуру в рамках розслідування справи про начебто нецільове використання коштів, отриманих Україною від продажу квот на викиди парникових газів згіно із Кіотським протоколом.

За матеріалами УНІАН
Категорія: На часі | Переглядів: 558 | Додав: fingert | Теги: репресії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz