Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 25 » Суддя самоусунулася від справи по «Голосіївській фортеці»
21:24
Суддя самоусунулася від справи по «Голосіївській фортеці»
Сьогодні під час судового засідання по справі за позовом депутата Київради від Блоку Литвина Дениса Костржевського щодо ліквідації об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Голосіївська фортеця» суддя Голосіївського районного суду у місті Києві ухвалила рішення про самовідвід. В обґрунтуванні було пояснено, що відмова вести цю справу зумовлена тиском, скаргами та публікаціями в Інтернеті.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що 23 березня 2010 року об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Голосіївська фортеця», на вул. Голосіївській, 13, звернулося до Ради суддів та Генеральної прокуратури зі скаргою на суддю, яка розглядає справу по ліквідації цього об’єднання. В ній представники ОСББ звернули увагу на те, що чоловік судді працює в юридичній службі однієї з близьких до депутата Київради компаній.
Окрім того, вони зазначили, що фіксували грубі порушення на користь Д. Костржевського, до яких вдавалася суддя впродовж розгляду справи. «За чотири місяці суддя не спромоглася провести навіть досудового засідання, а обмеживши діяльність ОСББ різними ухвалами, лише сприяла тому, щоб компанії Костржевського і надалі збагачувалися на мешканцях будинку через високі тарифи на обслуговування та незаконний розпродаж допоміжних приміщень. Крапку в оцінці її діяльності поставить Генеральна прокуратура та Рада суддів», - коментує ситуацію керівництво «Голосіївської фортеці».

Нагадаємо, 12.09.2009 Мешканцями б.№13 по вул. Голосіївській було утворено ОСББ «Голосіївська фортеця».
19.11.2009 Після тривалих перешкод з боку компанії ТОВ «Міськжитлобуд», яка належить депутату Київради Д. Костржевському, об’єднанню співвласників вдалося зареєструватися.
25.11.2009 Депутат Київради Д. Костржевський подав позов до суду з вимогою ліквідувати ОСББ «Голосіївська фортеця». Представники ОСББ прокоментували: «справжнім мотивом позову є прагнення якомога довше утримувати у фінансовому рабстві понад 400 родин, що мешкають у будинку, та завершити незаконний розпродаж поверхів допоміжних приміщень». Вони повідомили, що компанії Костржевського впродовж більш ніж півтора роки стягували з мешканців оплату за обслуговування будинку та прибудинкової території по незаконно завищеному в понад 4 рази тарифу. Порушення було зупинено спільною перевіркою Державної інспекції з контролю за цінами в м. Києві та Прокуратури.
02.02.2010 Депутат Київради Д. Костржевський не з’явився на розгляд ініційованої ним судової справи. Журналістів декількох телеканалів та електронних ЗМІ не пустили у будівлю суду.
03.02.2010 Представники ОСББ поінформували, що понад 200 родин, які мешкають у будинку, здали по 100 і більше гривень на суд із Костржевським.
10.02.2010 Голову Правління ОСББ «Голосіївська фортеця» викликали до правоохоронних органів. Директор приватного ЖЕКу депутата Київради Дениса Костржевського звинуватив журналістів УТ-1 та керівника ОСББ у провокаціях і неправомірному вимаганні інформації. Представники ОСББ прокоментували: «заява в правоохоронні органи має на меті залякати представників керівних органів об’єднання співвласників, які ведуть активну роботу по відстоюванню конституційного права мешканців на об’єднання у своєму будинку».
17.02.2010 Депутат Київради Денис Костржевський вдруге поспіль не з’явився на розгляд ініційованої ним судової справи. Представники ОСББ прокоментували: «немає жодного сумніву, що затягування Костржевським розгляду справи використовується виключно з метою подальшого збагачення на мешканцях будинку. Окрім того, поки діяльність «Голосіївської фортеці» обмежена ухвалами суду, компанії депутата продовжують незаконний розпродаж поверхів допоміжних приміщень».

ОСББ "Голосіївська фортеця”
Категорія: Тенденції | Переглядів: 613 | Додав: fingert | Теги: ОСББ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz