Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 27 » Світовий Банк задоволений реалізацією проекту "Розвиток міської інфраструктури в Україні"
17:45
Світовий Банк задоволений реалізацією проекту "Розвиток міської інфраструктури в Україні"
Світовий Банк задоволений ходом і темпами реалізації проекту «Розвиток міської інфраструктури в Україні», відповідальним виконавцем якого в Україні є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Про це повідомив Пітер Томсон, директор Департаменту сталого розвитку Світового Банку по регіону Європи та Східної Азії під час зустрічі з першим заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрієм Хівричем.

Пітер Томсон зазначив, що ще у березні 2010 року, коли він відвідував Україну, були сумніви в успішній реалізації проекту. Ще в 2008 році Україна отримала позику в розмірі 140 мільйонів доларів США для цілей проекту «Розвиток міської інфраструктури», але його втілення йшло дуже мляво. Сьогодні, за словами Пітера Томсона, ситуація кардинально змінилася.

В свою чергу Юрій Хіврич поінформував, що на кінець 2010 року Українською Стороною здійснено вибірку коштів у сумі 10,1 млн. дол. США (7,2 % від суми позики), на 22 млн. дол. США укладено договорів (16% від суми позики), ініційовано закупівель на 62 млн. дол. США (44% від суми позики). Перший заступник Міністра також додав, що сьогодні немає жодних перешкод, які можуть завадити реалізації проекту. «До кінця червня цього року ми плануємо провести всі необхідні тендерні процедури, а до вересня – забезпечити 50% вибірки коштів», - сказав Юрій Хіврич.
Директор Департаменту сталого розвитку Світового Банку по регіону Європи та Східної Азії Пітер Томсон і Директор Світового банку по Білорусі, Україні та Молдові Мартін Райзер, який також був на зустрічі з Українською Стороною, підтвердили, що якщо досягнутий в реалізації програми прогрес надалі зберігатиме свої тенденції, то Світовий Банк готовий залучати муніципалітети українських міст і до реалізації іншої стратегії, розробка якої зараз триває. За побажанням Української Сторони, один із пунктів стратегії стосуватиметься реабілітації системи теплопостачання.

Нагадаємо, проект «Розвиток міської інфраструктури в Україні» спрямований на підвищення якості і надійності надання послуг шляхом низки інституційних вдосконалень та реабілітації систем водопостачання, водовідведення та утилізації твердих відходів, а також поліпшення екологічної ситуації. Його учасниками є 15 комунальних підприємств (водоканалів). Це перший проект Світового Банку в Україні, бенефіціарами якого одночасно є така значна кількість підприємств з різних регіонів.

             За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду


Категорія: На часі | Переглядів: 414 | Додав: fingert | Теги: міська інфраструктура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz