Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2013 » Грудень » 26 » ТОВ "Санком" відреагувало на критику правозахисної групи
21:08
ТОВ "Санком" відреагувало на критику правозахисної групи
ТОВ "Санком" відреагувало на критику правозахисної групи "Fingert & Law Corporation" щодо неоновлення офіційного веб-сайту господарського товариства www.sunkom.rv.ua яке розмістило 26 грудня 2013 року інформацію за 1 грудня 2013 року, а саме про закриття заводу з термічної переробки побутових відходів на території Шпанівської сільської ради Рівненського району. В інформаційному повідомленні не вірно зазначено, що завод знаходиться в селі Шпанів, оскільки він розміщений в безпосередній близькості з територією м. Рівне на території Шпанівської сільської ради, що має істотне значення. Так, територіальна громада м. Рівне жодним чином на діяльність заводу впливати не може, оскільки таке право має територіальна громада Шпанівської сільської ради, але її все влаштовує. Адже від смороду який йшов від заводу страждали виключно члени територіальної громади м. Рівне.
ТОВ "Санком" повідомляє, що завод зупинили через відсутність законодавчого регулювання роботи таких об’єктів. Стверджує, що відновити роботу підприємство зможе лише після прийняття Верховною Радою відповідних законів, але не знає коли це буде. Повідомляє, що до того часу Рівненський сміттєвий полігон й надалі продовжуватимете забруднювати навколишнє середовище.
Нагадує, що офіційне відкриття заводу відбулося цьогоріч 25 червня. Автором проекту є компанія «УКРЕКО-ІНДАСТРІ». Сукупний розмір інвестицій становить понад 7 мільйонів євро. Потужність підприємства розрахована на 120 тисяч тонн побутових відходів у рік.
Як вже зазначала правозахисна група у попередніх повідомленнях юридична компанія господарське товариство ТОВ "УКРЕКО-ІНДАСТРІ" за статутом взагалі не займається відходами, а так само практично немає якихось активів, та зареєстрована за адресою реєстрації ТОВ "Санком-Рівне" вул. Д.Галицького, 25 м. Рівне. Генеральним директором двох господарських товариств є депутат Рівненської міської ради з групи Рівненського міського голови Євтушенко Святослав Ігорович (не судимий).
Щодо негативного відношення до полігонної системи розміщення побутових відходів повідомляємо наступне. З найменшою шкодою для довкілля утилізує побутові відходи Швеція, яка використовує комбінований спосіб утилізації, в тому числі використовуючи спеціалізовані полігони. Щоправда, вони відрізняються від полігону для розміщення побутових відходів поблизу м. Рівне. Термічний спосіб знешкодження побутових відходів є економічно вигідним, на відміну від інших способів утилізації, але екологічно шкідливим. Як вже зазначалось, господарські товариства бувають включно комерційними, тобто їх діяльність спрямована на отримання прибутку. ТОВ "Санком" не повідомило, що підтримує введення додаткових платежів для громадян щодо утримання сміттєпереробного заводу, а так само введення адміністративної відповідальності для громадян за неукладення договору на вивезення побутових відходів, яка де-факто введена в м. Рівне, тобто з ТОВ "Санком". Зауважимо, що ТОВ "Санком" так само практично не володіє жодними активами, в місті немає контейнерних майданчиків та контейнерів для побутових відходів. Громадяни та суб'єкти господарської діяльності пов'язані з владою ставляться завідомо в нерівне становище. Громадяни не зможуть отримати відшкодування за неякісне вивезення або не вивезення побутових відходів господарським товариством.
Правозахисна група "Fingert & Law Corporation" підтримує закриття всіх сміттєспалювальних заводів на території України, й буде продовжувати боротьбу з ними в новому 2014 році.

"Fingert & Law Corporation"


Категорія: На часі | Переглядів: 471 | Додав: archinfo | Теги: ТОВ Санком, реакція на критику, не правдива інформація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz