Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Вересень » 15 » Три кольори Генплану
21:30
Три кольори Генплану

- Так а навіщо Черновецький захотів новий Генплан? - питаю свого знайомого з "Центру містобудування і архітектури” - підприємства, яке розробляло новий Генеральний план Києва.Офіційна версія мерії - діючий Генеральний план, який передбачає нові будівництва та розвиток Києва до 2020 року, застарів і виконати його неможливо.

Тому у 2007 мерія спеціально створила і найняла для розробки Генплану комунальне підприємство "Центр містобудування і архітектури”. Вони вперше розробляють такий серйозний документ, як Генплан, і вже майже завершили свою роботу.

На минулому тижні Міністерство регіонального розвитку і будівництва затвердило Концепцію Генплану. Тепер він має все "зелене світло” для впровадження.

То що, тепер у нас будуть зручні розв’язки та достатньо дитячих садочків, а кіоски на Контрактовій зникнуть?

Мій знайомий, причетний до розробки Генплану, каже, що таких корисних ідей у Генплані не передбачено.

- Навіщо новий Генплан? Щоб прикрити земельні роздачі. Всі про це знають, - відповідає він.

Дійсно, окрім урізання парків, у новому Генплані мало що змінилося. Метро має розвиватися так само, тролейбуси й автобуси теж. Транспортні розв’язки - ті самі. Нові житлові райони - у тих самих місцях. Хіба що кілька тунелів під Дніпром "прорили”.

Зміни у зелених насадженнях міста доволі відчутні. Де вони і що тут буде?

Перед тим, як порівнювати картинки, вивчимо три основні кольори Генплану: червоний - громадська забудова (офіси, торговельні та розважальні центри); жовтий - житлові райони (у новому плані жовтий для котеджної забудови, оранжевий для багатоповерхівок); зелений - зелені зони.

Два нових житлових райони мають з’явитися через дорогу від Конча-Заспи - у лісі між Столичним та Дніпропетровським шосе.

Виділення землі у цьому лісі проводилося у жовтні-листопаді 2009 року. У кожному рішенні по виділенню землі - незмінні фрази: "внести зміни до Програми розвитку зеленої зони Києва” та "внести зміни до Генерального плану Києва”.

У діючому Генеральному плані у цих місцях - ліс та кілька доріг, що поєднують шосе з селами. У новому доріг немає.

Генплан до 2020 року




Парк у Голосіївському районі понад Дніпром готували до включення у національний парк "Голосіївський”, але узимку 20 га дерев вирубали. Активісти "Збережи старий Київ” з’ясували, що Покал вирубували, "помилившись” адресою: замість Наддніпрянського шосе, 2а вирубали двадцять гектарів лісу на Столичному шосе, 2 кілометр.Старий Генплан лишає все урочище зеленою зоною. Промисловий район Теличка обережно обходить Покал та острів Галерний справа. Навіть нова дорога через ліс не псує його значення.

У новому Генплані від Покалу лишається менше половини: Теличка розростається до самого Столичного шосе, а острів Галерний забудований житлом на гідронамиві.




Вздовж Святошинських озер (між Академмістечком та річкою Ірпінь) несподівано з’являється садово-дачна забудова.На старому Генплані тут - тільки маленький санаторій.




Від трикутничка парка з дитячою залізницею на Дорогожичах "відкусили” помітний кутик - під "громадську забудову”.




Від і без того невеликого Солом’янського лісопарку відхопили значний шматок під офіси та магазини.




Урочище Берковщина (і затока Берковщина). Замість лісу - житлове будівництво на вільних територіях.




Навколо озера Тельбін впритул з’являються багатоповерхові житлові будинки.




Село Радистів - значний шматок Броварського лісу йде під котеджну забудову.




Але найбільше перепало островам.У Парку Дружби народів з’явилися три нові плями "громадської забудови”. Одна з них - водно-спортивний комплекс в урочищі Чорторий. Власник цих двох гектарів - комерційно-технічний центр "Охоронні системи”




На півострові, що на в’їзді в Троєщину - половина житловий комплекс (там, де зараз "Ашан”), половина - громадська забудова (там, де зараз степ із вербами).




Труханів острів. Завдяки "забутим” на Подільсько-Воскресенській лінії двом станціям метро в самому центрі острова проектувальники не передбачили шаленого розвитку "громадської забудови” - кіосків на кшталт Гідропарку. Хоча у діючому Генплані вони є.Натомість передбачили безліч громадських центрів у Матвіївській затоці.




У Гідропарку цілком узаконили усі кіоски та ресторани: густа червона фарба показує, що Генпланом вони передбачені (у старому Генплані червоні плями дуже обмежені).

Генплан до 2020




То невже увесь Генплан тільки задля узаконення земельних роздач? Ні, ще мерія планує знести усі "хрущовки” і збудувати на їх місці будинки, вищі у чотири рази. Місця знесення хрущовок і появи висоток у Концепції Генплану позначені цифрою 2.

Тільки незрозуміло, навіщо стільки нових великих будинків, якщо Інститут соціології спрогнозував, що кількість киян до 2025 року зросте тільки до 5 мільйонів?

Ірина Бондаренко


  
 
Категорія: На часі | Переглядів: 778 | Додав: fingert | Теги: новий генплан Києва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz