Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2013 » Серпень » 13 » ТзОВ "Санком-Рівне" засекретив діяльність сміттєспалювального заводу
13:40
ТзОВ "Санком-Рівне" засекретив діяльність сміттєспалювального заводу
Як відомо 25 червня 2013 року поблизу території м. Рівне почав працювати сміттєпереробний завод. Відповідно до інформації ТзОВ "Санком-Рівне", розміщеної на офіційному веб-сайті "Санком-Рівне" www.sunkom.rv.ua, завод збудовано компанією "УКРЕКО-ІНДАСТРІ" з метою перетворювати відходи у високоякісне та енергомістке паливо, що є альтернативою традиційним енергоносіям та використовується в цементній промисловості. Зокрема, відсортовані побутові відходи спалюються в обертовій печі заводу Dyckerhoff ПАТ "Волинь-Цемент" за 10 км від м. Рівне. Діяльність сміттєспалювальної печі правозахисна група "Fingert & Law Corporation" може спостерігати безпосередньо зі свого офісу в м. Рівне.
На відміну від суперекологічного сміттєпереробного заводу на території Шпанівської сільської ради сміттєспалювальний реактор на заводі Dyckerhoff таким не є, а так само як і виробництво портландцементного клінкеру.
Незважаючи на публічну обіцянку ТзОВ "Санком-Рівне" інформувати громадськість про діяльність сміттєпереробного та сміттєспалювального заводу таке інформування відсутнє.
Зазначимо, що спалювання побутових відходів за технологією "Екоцемент"(російський винахід) є економічно вигідним, на відміну від інших видів обробки побутових відходів. Відтак ми можемо стверджувати, що ТзОВ "Санком-Рівне" переймається виключно прибутком, а не екологією, що підтверджується позицією ТзОВ "Санком-Рівне"в суді. Під запитанням залишається переміщення територією міста вантажних автомобілів ТзОВ "Санком-Рівне" та забруднення ними повітря.
Інформаційна довідка
Існує чотири рівня забруднення атмосферного повітря: безпечний (зі значенням так званого індексу забруднення атмосфери від 5 умовних одиниць і менше), підвищений (5-7 у.о.), високий (7-14 у.о.) і дуже високий (від 14 у.о. і вище). За даними Центральної геофізичної обсерваторії ДСНС України, загальний рівень забруднення повітря, яким дихали українці торік, був високим - 8 у.о.
Вчені визначили 24 міста з найбруднішим повітрям. Згідно із вимірами, в 19 з них рівень забруднення виявився від 7 з лишком до 14 у.о. Ще в п´яти містах - Горлівці, Одесі, Армянську, Слов´янську та Дніпродзержинську - ситуацію можна було вважати критичною: рівень забруднення виявився дуже високим (перевищив 14 у.о.).
Рівне опинилося на 12 місці з індексом забруднення повітря близько 12 у.о. із можливих 16. Вищий індекс забруднення повітря із міст Західної України має лише Ужгород. Обласний центр Закарпаття на 11 місці у рейтингу.
Менший рівень забруднення повітря мають Дніпропетровськ, Київ, Єнакієво, Херсон, Запоріжжя, Миколаїв, Луцьк та інші.
Цікаво, що у 2011 році Рівне було на 5-му місці у такому ж рейтингу. Тоді рівень забруднення сягав 14,2 у.о. Ужгород був на 2-му місці з індексом 14,4 у.о.

                                                      "Fingert & Law Corporation"
Категорія: Тенденції | Переглядів: 651 | Додав: archinfo | Теги: ПАТ Волинь-Цемент, прибуток, спалювання відходів, ТзОВ Cанком-Рівне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz