Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 29 » У центрі Києва охоронці майбутньої підстанції побили людей
13:42
У центрі Києва охоронці майбутньої підстанції побили людей

Вирубка дерев на місці будівництва електропідстанції "Олімпійська” в Києві спровокувала конфлікт з місцевими мешканцями.

Люди спробували зупинити робітників, в результаті чого виникла виникла бійка з охоронцями.

Дерева почали валити сьогодні о 9 ранку. Робітники розчищали територію на схилі Черепанової гори вище багатоповерхівки на Анрі Барбюса, 5в.

Ділянку обгородили зеленим дерев’яним парканом. За планом реконструкції НСК "Олімпійський” до "Євро-2012″ на цьому місці мають побудувати підстанцію, що забезпечуватиме стадіон електроенергією. Вартість проекту - 319 млн. грн.

Дозвіл на вирубку видала Київрада у жовтні минулого року. Згідно ордеру, видаленню підлягають 178 дерев та 52 кущі на площі 669 кв. м.

У свою чергу, мешканці будинку на Анрі Барбюса, 5в звернулись до Окружного суду Києва з вимогою відмінити рішення міськради. За іх даними, комісія з питань державної санітарно-епідеміологічної експертизи при головному санітарному лікареві України у липні минулого року встановила, що місце будівництва підстанції "Олімпійська” розташоване на зсувонебезпечному схилі. Якщо вирубати дерева на схилі, може обвалитись ґрунт.

Рішення Київради було призупинене. Але сьогодні вранці дерева на Черепановій горі все ж почали валити.

"Стояли представники природоохоронної прокуратури, інспектори екологічної інспекції. На їх очах все і відбувалось. Вийшло півтора десятки мешканців нашого будинку. Їх побили. Постраждали жінки, їм порвали одяг, наробили синців. Приїжджала міліція. Люди написали заяви у Печерське РУВС”, - пояснює киянка Ольга Коваль з будинку на Анрі Барбюса, 5в.

Сутичка не зашкодила роботі лісорубів. Протягом кількох годин усі дерева зрізали, схил Черепанової гори став лисий. У тому місці росли пірамідальні тополі та акації віком 30-40 років. Найстарші дерева - канадські тополі, росли тут 70 років.

Проти вирубки гаю протестував академік Борис Патон, який також мешкає в будинку на Анрі Барбюса, 5в. Він писав листа прем’єр-міністру Миколі Азарову, подавав позов у суд. Але навіть до нього влада не прислухалась.

"Важко було все це перенести. З цією владою боротись марно”, - каже Ольга Коваль.

У дирекції НСК "Олімпійський” коментувати подію відмовились.

"Це не територія НСК. Тому комментарів поки не даємо. Якщо вам цікаво отримати офіційний коментар, напишіть нам запит,” - сказали кореспонденту Gazeta.ua у прес-службі установи.

Мешканці будинку попри поразку мають намір продовжити боротьбу з будівельниками. Сподіваються відмінити будівництво електропідстанції на Черепановій горі. Якщо це вдастся зробити, люди висловлюють готовність знову посадити на місці вирубки дерева і доглядати за ними.

За матеріалами gazeta.ua

Категорія: На часі | Переглядів: 486 | Додав: fingert | Теги: вирубка дерев | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz