Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 23 » У Держземагенстві розбирались з терміном "консолідація"
11:35
У Держземагенстві розбирались з терміном "консолідація"
Разом із запровадженням ринку земель сільськогосподарського призначення держава має подбати про створення умов для сталого землекористування, в тому числі шляхом консолідації земель, - зауважив на черговому засіданні робочої групи з розробки законопроекту «Про консолідацію земель сільськогосподарського призначення» заступник Голови Держземагентства Микола Калюжний. - Тільки за підтримки держави процес консолідації земель сільськогосподарського призначення набиратиме обертів, окрім законодавчого забезпечення, це має бути організаційна, методична допомога власникам та користувачам земельних ділянок та фінансова підтримка заходів.

У ході засідання члени робочої групи зосередили особливу увагу на положеннях щодо порядку здійснення консолідації, а саме щодо ініціювання розроблення проекту консолідації земель сільськогосподарського призначення, надання дозволу на розробку відповідного проекту землеустрою, його розробки, погодження та затвердження. У центрі уваги робочої групи – права та обов’язки суб’єктів консолідації, тобто власників та користувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що знаходяться у земельному масиві, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Різні точки зору щодо формулювання кожної статті законопроекту висловлювали науковці Андрій Мартин та Павло Кулинич, помічники-консультанти народних депутатів України Сергій Біленко, Ірина Дарвай та Микола Красник, директор ДП «СП «Земельний фонд» Сергій Святко. Позицію Держземагентства представляли Перший заступник Голови Артем Кадомський, заступник Голови Микола Калюжний, директор Департаменту нормативно-правового забезпечення розвитку земельних відносин Євген Бердніков та інші фахівці. Вибору оптимального варіанту тексту статті передувало жваве обговорення.

Зокрема дискусії точилися і щодо визначення терміну «консолідація земель сільськогосподарського призначення», який вживається у цьому законопроекті. З цього приводу розробники та експерти дійшли спільного знаменника: «консолідація земель сільськогосподарського призначення»- це комплекс заходів із землеустрою, що полягатиме в економічно обґрунтованому об’єднанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення та/або зміні меж, угідь з метою створення умов сталого землекористування.

Незабаром доопрацьований законопроект буде оприлюднено на веб-сайті Держземагентства для громадського обговорення.

За матеріалами прес-служби Держземагенства

Категорія: Погляд | Переглядів: 464 | Додав: fingert | Теги: консолідація земель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz